ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η φθηνή εργασία προσελκύει πολυεθνικές…

00:56 - 01 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Η φθηνή εργασία προσελκύει πολυεθνικές…
Εταιρείες παροχής υπηρεσιών εξετάζουν την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα, μετά και την κάθετη πτώση του εργασιακού κόστους. Μάλιστα μετά και το τελευταίο νομοσχέδιο όπου μειώνονται περαιτέρω οι εργοδοτικές εισφορές, ενώ καθιερώνεται πλέον και η "ενοικίαση" εργαζομένων, τα αιτήματα συνδρομής στις οικείες πρεσβείες από πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, πληθαίνουν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Teleperformance . Πρόκειται για μια εταιρία εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτων (Call Center Outsourcing), που δραστηριοποιείται σε 46 χώρες, σε 156 διαφορετικούς κλάδους προσφέροντας υπηρεσίες σε 63 γλώσσες με τζίρο το 2013 στα 2,4 δισεκ. Ευρώ.

etair010414

Η θυγατρική της στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1989, προσφέροντας υπηρεσίες -μεταξύ άλλων- στον τομέα των πωλήσεων, είσπραξης χρεών και  εξυπηρέτησης πελατών, κι είναι σήμερα από τα μεγαλύτερες στην τοπική αγορά. Ήδη λειτουργεί ένα τμήμα της στα Χανιά της Κρήτης και αναμένεται στις αρχές Απριλίου να ξεκινήσει σειρά προσλήψεων ώστε να ενισχύσει την παρουσία της.

 

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός κλάδος της εταιρείας εντάχθηκε στον Όμιλο Teleperformance το 1997 και το 2002 έγινε η περιφερειακή έδρα για Teleperformance Επιχειρήσεων στη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αναγνωρισμένη ως "Best Place to Work" στην Ελλάδα για το 2013, έχει δύο τμήματα στα Χανιά και στο Αργυρόκαστρο (Νότια Αλβανία), με συνολικά 3.017 εργαζόμενους.

etaireies010414

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.