ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες συνεργασίες της Μαρινόπουλος για την ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της - Πρώτος με 875 καταστήματα

11:35 - 01 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Τρεις νέες συμφωνίες συνεργασίας σε Κρήτη, Σαντορίνη και Αθήνα ανακοίνωσε η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της στο οργανωμένο λιανεμπόριο, που πλέον αριθμεί 875 σημεία πώλησης.

Ειδικότερα, στην Κρήτη η Μαρινόπουλος διευρύνει την τοπική της παρουσία συνεργαζόμενη με την αλυσίδα Elite – Αριάδνη, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο franchise με επτά σούπερ μάρκετ εκ των οποίων τα έξι στο Ηράκλειο και το ένα στη Χερσόνησο. Πρόκειται για καταστήματα με ετήσιο τζίρο της τάξης των 13,5 εκατ. ευρώ το 2013, συνολικής έκτασης 4.000 τμ (χώροι πώλησης και αποθήκες) και 80 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω συμφωνία, πέρα του ότι ενδυναμώνει την παρουσία της Μαρινόπουλος στην αγορά της Κρήτης, δίνει νέα πνοή σε συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς και νέες προοπτικές στον χώρο του λιανεμπορίου για το νησί. Στόχος της Μαρινόπουλος είναι τα ελληνικά προϊόντα να αναβαθμίσουν την εικόνα και τη θέση τους στη λιανική αγορά, αποκτώντας συνολική παρουσία στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας, μέσα και από θεματικές εβδομάδες τοπικών αγαθών της Κρήτης.

Η δεύτερη συμφωνία της Μαρινόπουλος αφορά στη Σαντορίνη και προβλέπει ότι τρία καταστήματα της αλυσίδας που έως τώρα ανήκαν στο δίκτυο franchise μετατρέπονται σε εταιρικά, προσθέτοντας ακόμη 90 άτομα στο προσωπικό της και 2.600 τμ χώρους πωλήσεων. Με την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων διευρύνεται και η συνεργασία της Μαρινόπουλος με τους παραγωγούς του νησιού, που πλέον διευκολύνονται περαιτέρω στην προώθηση των προϊόντων τους μέσω του πανελλαδικού δικτύου της αλυσίδας.

Τέλος, στην Αθήνα, η Μαρινόπουλος ενώνει τις δυνάμεις της με τη Χόντος Παλλάς, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία, με σκοπό την οργάνωση shop in shop σούπερ μάρκετ σε καταστήματα καλλυντικών.

Ήδη η Μαρινόπουλος λειτούργησε το πρώτο κατάστημά της στο Χόντος Παλλάς της Πατησίων, ενώ τις ημέρες αυτές πρόκειται να ανοίξει και ένα δεύτερο στο Χόντος Παλλάς που βρίσκεται επί της Ιπποκράτους.

Με τα δύο αυτά νέα καταστήματα η Μαρινόπουλος δημιουργεί 60 νέες θέσεις εργασίας- 30 ανά κατάστημα, ενώ ενισχύει σημαντικά τα έσοδά της. Μόνο από το κατάστημα της Πατησίων εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος θα φθάσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 01 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.