ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίχνει τις τιμές παραγωγού η γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος

11:16 - 02 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Ρίχνει τις τιμές παραγωγού η γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος
Τρία λεπτά σε δύο μήνες έριξε την τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα η γαλακτοβιομηχανία Ολυμπος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μόλις χθες οι παραγωγοί που προμηθεύουν με γάλα την γαλακτοβιομηχανία ενημερώθηκαν από στέλεχος της τελευταίας ότι λόγω πληθώρας γάλακτος θα ρίξει τις τιμές κατά 2 λεπτά το κιλό, ενώ τον προηγούμενο μήνα την είχε ρίξει κατά ένα λεπτό.

 

Παραγωγός που συνεργάζεται με την γαλακτοβιομηχανία ανέφερε ότι πριν τις περικοπές και ανάλογα με την ποσότητα που προμήθευε την εταιρεία λάμβανε από 45 λεπτά το κιλό μέχρι και 46,5 λεπτά το κιλό.

 

Σήμερα η εταιρεία προμηθεύεται περί τους 240 τόνους αγελαδινό γάλα την ημέρα. Το μόνο θετικό κατά την ίδια πηγή είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι καλοπληρωτής καθώς πληρώνει εντός 50-55 ημερών από την παραλαβή της πρώτης ύλης.

Την ίδια στιγμή, παραγωγοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι την κίνηση αυτήν του Ολύμπου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες γαλακτοβιομηχανίες, υποστηρίζοντας ότι πράγματι υπάρχει πλειονότητα στην πρώτη ύλη. Και αυτό συμβαίνει λόγω της διακοπής λειτουργίας της Αγνό, αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μεβγάλ, καθώς πολλοί παραγωγοί έχουν διακόψει τη συνεργασία μαζί της, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στις πληρωμές της. Ακούγεται δε ότι φθάνουν και το πεντάμηνο.

 

Το ερώτημα βεβαίως που δημιουργείται από την τελευταία κίνηση της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος είναι αν αυτή η μείωση θα περάσει στο τελικό προϊόν.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 03 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.