ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στη Γερμανία

17:38 - 17 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Amazon: Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στη Γερμανία
Νέος γύρος απεργιών για την Amazon στη Γερμανία, μετά την ασυμφωνία των εργατικών συνδικάτων με την εταιρία.- Υπολογίζεται πως ήδη απεργούν περί τους 700 υπαλλήλους.

Το εργατικό συνδικάτο Ver.di βρίσκεται εδώ και μήνες σε συνομιλίες με την Amazon για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και την επανακατατάταξη των εργαζομένων ως υπαλλήλων λιανικού εμπορίου, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα και την αύξηση της αμοιβής τους. Ωστόσο, η εταιρία αρνείται την πρόταση, υποστηρίζοντας πως ο λόγος που οι εργαζόμενοι κατατάσσονται στον τομέα των logistics, είναι γιατί δεν κάνουν κάποια εξειδικευμένη εργασία.

Η Amazon απασχολεί συνολικά, περίπου 9.000 υπαλλήλους στη Γερμανία σε εννιά κέντρα διανομής κι αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πωςσυμμετέχουν στην απεργία, περίπου 300 εργαζόμενοι στη Λειψία και 400 στο Μπαντ Χέρσφελντ. 

Μετά το αδιέξοδο των διπραγματεύσεων με το δεύτερο μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας, ξεκινά στη χώρα νέος κύκλος απεργιών, ενώ υπενθυμίζεται πως η Amazon είχε αντιμετωπίσει κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γερμανία και το Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.