ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτής δίνει 52 δισ.δολάρια για να αγοράσει το Botox- Στα ύψη η μετοχή της Allergan εν αναμονή του deal

11:19 - 22 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Επενδυτής δίνει 52 δισ.δολάρια για να αγοράσει το Botox- Στα ύψη η μετοχή της Allergan εν αναμονή του deal
Ο ακτιβιστής επενδυτής Μπιλ Ακμαν, σε ένα πρωτοφανές και ασυνήθιστο deal, ενώνει τις δυνάμεις του με την Valean Pharmaceuticals για την εξαγορά της Allergan, της εταιρείας που κατασκευάζει το Botox, με προσφορά πάνω από 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών και η προσφορά θα ξεπερνά κατά περίπου 30% την τιμή της μετοχής της Allegran, τοποθετώντας έτσι την αξία της εταιρείας στα 52 δισ. δολάρια. Η είδηση έχει ήδη προκαλέσει εκτόξευση της μετοχής της Allegran κατά 20%, πάνω από τα 171 δολάρια. Ο Ακμαν έχει τη φήμη ενός πολύ επιθετικού επενδυτή, που δεν διαστάζει να συγκρουστεί δημοσίως με τις διοικήσεις των εταιριών στις οποίες τοποθετείται.

Οι όροι της προτεινόμενης συμφωνίας θα συμπεριλάβουν την Valeant, η οποία παράγει φάρμακα νευρολογίας και δερματολογίας, χρησιμοποιώντας 15 δισ. δολ. σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές, σύμφωνα με τους FT. Η κεφαλαιοποίηση τόσο της Valeant όσο και της Allergan άγγιζαν τα 42 δισ. δολάρια στο χθεσινό κλείσιμο των συναλλαγών.

Οι FT επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή συνεργασία ενός ακτιβιστή επενδυτή και μίας παραδοσιακής φαρμακευτικής. Η Pershing Square Capital, του Ακμαν έχει «αθόρυβα» αποκτήσει τους τελευταίους μήνες το 10% της Allergan.

Η Allergan εκτός από το Βοtox κατασκευάζει επίσης εμφυτεύματα στήθους όπως και ένα προϊόν που υποστηρίζει ότι επιμηκύνει τις βλεφαρίδες και το 2013 οι πωλήσεις της άγγιξαν τα 6,3 δισ. δολάρια, έναντι 5,8 δισ. δολάρια που σημέιωσε η Valeant.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 22 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.