ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι ανενεργές επιχειρήσεις

11:42 - 25 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Τις ανενεργές επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες χωρίς ουσιαστική δραστηριότητα και συναλλαγές βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών.
Διαμηνύει, δε, ότι πρέπει να κλείσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες ακόμα και αν είχαν μια μόνο συναλλαγή πέρυσι (π.χ. απλήρωτο ΦΠΑ) αλλιώς η εφορία θα τους φορολογήσει.... κατ εκτίμηση.
Πρόκειται για επιχειρήσεις που εμφανίζονται στο σύστημα ΤΑΧΙS ως «ενεργές», καθώς εντοπίστηκαν να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία «συναλλακτική κίνηση», όμως δεν έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Η μόνη δυνατότητα να γλιτώσουν από τους καταλογισμούς αυτούς είναι να σπεύσουν και να υποβάλουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις που απέφυγαν να καταθέσουν, καθώς επίσης και να καταβάλουν εκπρόθεσμα τους φόρους που δεν πλήρωσαν.
Για το σκοπό αυτό, το υπουργείο Οικονομικών τούς δίνει προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουνίου, προκειμένου να προσέλθουν στις αρμόδιες Εφορίες και να καταβάλουν τους οφειλόμενους φόρους εκπρόθεσμα καταβάλλοντας και το πρόστιμο.
Σε περίπτωση που δεν έχουν πλέον καμία δραστηριότητα θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις διακοπής εργασιών, ενώ εάν έχουν τεθεί σε αδράνεια θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις μεταβολής εργασιών με τις οποίες θα δηλώνουν την κατάσταση «αδράνειας» στην οποία έχουν περιέλθει.

Σε όσες επιχειρήσεις δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών, οι αρμόδιες Εφορίες θα αρχίσουν από την 1η-7-2014 να στέλνουν ειδοποιητήρια που θα ονομάζονται «πράξεις εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.