ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τeva Hellas: Τα σχέδια της για την ελληνική αγορά

00:01 - 30 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Τeva Hellas: Τα σχέδια της για την ελληνική αγορά
Σε τρεις τομείς, όπως ακριβώς ισχύει και στο εξωτερικό, σκοπεύει- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- να εστιάσει την επιχειρηματική της παρουσία στην Ελλάδα, η ισραηλινή πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Τeva. Οι τρεις αυτοί τομείς αφορούν την ογκολογία, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τα αυτοάνοσα, τα οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνονται ραγδαία και συνδέονται στην πλειοψηφία του με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Μολονότι η ισραηλινή πολυεθνική στην Ελλάδα, η οποία απασχολεί 43 άτομα, διαθέτει περισσότερα από 140 εγγεγραμμένα φάρμακα, διανέμει κάτω από 25 σκευάσματα. Στο σύνολο των παραγόμενων-διακινούμενων σκευασμάτων στην ελληνική αγορά τα τέσσερα -που καταπολεμούν διαταραχές ύπνου, σκλήρηνση κατά πλάκας κ.λπ.- είναι πρωτότυπα και τα υπόλοιπα γενόσημα. Σε επίπεδο εσόδων, οι πωλήσεις της κυμαίνονται λίγο παραπάνω από 35 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2008 που διατηρει παρουσία στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, έχουν διακινηθει πάνω από 5 εκατ. δισκία και στείρες δόσεις φαρμακων της TEVA.

tevafarma290414 

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας στην ελληνική αγορά είναι αφενός να διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και αφετέρου να επενδύσει αυτόνομα στην διανομή των προϊόντων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα προϊόντα της που διανέμονται από ανταγωνίστριες δυνάμεις, ετοιμάζεται να αναλάβει η ίδια την διάθεσή τους, καθώς λήγουν και τα σχετικά συμβόλαια συνεργασίας.

 

Η TEVA στον κόσμο αποτελεί κυρίαρχη δύναμη στα γενόσημα. Στην Αμερική ελέγχει το 16% της αγοράς, στον Καναδά το 22%, στη Ρωσία το 11%, ενώ σε παρόμια επίπεδα με την τελευταία κινείται και στην Ιαπωνία. Διατηρεί παρουσία σε 25 χώρες και λειτουργεί 54 εργοστάσια παραγωγής.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

tevafarmak290414 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 29 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.