ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέλιος Χατζηιωάννου: Η ελληνική γραφειοκρατία μπλοκάρει το φιλανθρωπικό του έργο

10:23 - 05 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Στέλιος Χατζηιωάννου: Η ελληνική γραφειοκρατία μπλοκάρει το φιλανθρωπικό του έργο
Εμπόδια στη δημιουργία κτηρίου για τους πάσχοντες της κρίσης, συναντά ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας.- Τρεις μήνες καθυστέρηση λόγω του ότι δεν έχει δραστηριότητα επί ελληνικού εδάφους και δοσοληψίες με το κράτος.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο δημιουργός του παγκόσμιου κολοσσού της easyGroup, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την αεροπορική easyJet, αποφάσισε να προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ, αγοράζοντας ένα κτίριο στον Κεραμεικό, προκειμένου να το ανακαινίσει και να προσφέρει εκεί 1.200 δωρεάν γεύματα καθημερινά, σε ταλαιπωρημένους από την κρίση πολίτες. Ωστόσο, ΙΚΑ και άλλοι κρατικοί φορείς έχουν βάλει "φρένο" εδώ και τρεις μήνες στα σχέδιά του, γιατί ο ίδιος δεν έχει δραστηριότητα επί ελληνικού εδάφους κι ούτε δοσοληψίες με το κράτος, κάτι που κρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ανασταλτικός παράγοντας.

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας μάλιστα, για να επισπεύσει τις διαδικασίες, ήρθε στην ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα και ανακοίνωσε μια ακόμη δωρεά, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, σχολίασε σχετικά με την αργοπορία: "Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω δικηγόρος. Εγώ τελικά έγινα ο καλύτερος πελάτης τους για να μου λύνουν προβλήματα τέτοιου είδους" και συνέχισε: "Ο λόγος που δεν έχω δουλειές στην Ελλάδα είναι δυστυχώς αυτός. Η γραφειοκρατία ακόμα και στο πιο απλό και καθαρό πράγμα. Ακόμα και σε μια φιλανθρωπία κάτι θα βρουν".

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου ξεκίνησε τα συσσίτια υπέρ των απόρων συμπατριωτών του αλλά και άλλων κατοίκων του νησιού, πέρυσι, στη Λάρνακα. Εκεί αγόρασε ένα ακίνητο και ξεκίνησε τις διανομές 500 γευμάτων ημερησίως. Σήμερα δίνονται 1.200 γεύματα, από τρία συνολικά τέτοιου είδους κέντρα σε όλη την Κύπρο, βάσει του προγράμματος «Food from the heart», χωρίς εθνικές διακρίσεις, απλά με την έκδοση κάρτας για κάθε άπορο.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.