ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6o Διεθνές Συνέδριο Women on Leadership

10:22 - 12 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Το 6ο συνέδριο Women on Leadership με τίτλο «24/7» διοργανώνεται από τον Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ την Τρίτη 13 Μαΐου για πρώτη φορά σε δύο πόλεις και σε δύο χώρους πολιτισμού: στην Αθήνα στο Μουσείο Ακρόπολης και στη Θεσσαλονίκη στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Στόχος του συνεδρίου είναι να προσεγγίσει την αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή των γυναικών, να εξετάσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται για τις γυναίκες με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και να προσδιορίσει πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

Η καινοτομία αυτού του συνεδρίου είναι ότι θα διεξαχθεί παράλληλα σε δύο πόλεις: την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με την ίδια θεματολογία και διαφορετικούς εισηγητές το συνέδριο θα προσεγγίσει κάποια θέματα εκ παραλλήλου ενώ σε κάποια άλλα θα υπάρχει κοινή παρακολούθηση μέσω live streaming.

Αναζητώντας την ισορροπία είναι ο τίτλος της 1ης ενότητας, όπου έξι σημαντικές ομιλήτριες θα παρουσιάσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, πόσο δυνατή είναι η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (work-life balance), τι χρειάζεται να κάνουν οι επιχειρήσεις για να βοηθήσουν σε αυτό αλλά και συμβουλές στο κοινό πώς να προσεγγίσει την ισορροπία αυτή.

Digital Must είναι ο τίτλος της 2ης ενότητας όπου έξι υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών τεχνολογίας θα μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να κατακτήσουν αυτές τις θέσεις, θα απαντήσουν με ποιούς τρόπους βοηθάει η τεχνολογία τις σημερινές γυναίκες να πραγματώσουν τους επαγγελματικούς, οικογενειακούς και προσωπικούς τους στόχους και γιατί οι γυναίκες αποφεύγουν την απασχόληση σε καθαρά τεχνολογικούς τομείς

Στην 3η ενότητα 3 ζευγάρια (άνδρας- γυναίκα) θα κληθούν να πραγματευθούν το θέμα: Γυναίκες και άνδρες – όντως δυο διαφορετικοί κόσμοι; Σε ένα debate που θα προκαλέσει εκπλήξεις και θα ζητήσει τις ψήφους του κοινού.

Ποσοστό των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Φροντίδας, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Μαρία Κόκκορη» σαν βοήθεια σε νέες γυναίκες με νοητική καθυστέρηση ή Σύνδρομο Dawn.

Keynote speakers του συνεδρίου είναι οι:

$1§ Katherine E. Fleming, Vice Chancellor and DeputyProvost, New York University

$1§ Maria Teresa Aredondo Waldmeyer, Full Professor of Bioengineering,Fotonic and Bioengineering Department of the Telecommunication Engineering Faculty,TechnicalUniversity of Madrid

$1§ Masako Kido, Art History Professor, KyoritsuUniversity, Tokyo

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μεγάλος Χορηγός είναι η Unilever, Χορηγοί οι Ericsson, Eurobank, Gardena και OTE – Cosmote, Υποστηρικτές οι Apson, Icap, Marketing Lead, Militos, Παυλίδης, Κτήμα Πατεριανάκη και White Fox. Χορηγοί επικοινωνίας: adbusiness, Direction, Manager, Οικονομική Επιθεώρηση, Retail Business, χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: advertising.gr, BusinessNews.gr, Fortune Greece.com, palo.gr, Σοφοκλέους in, Time TV και 7 Indico, τηλεοπτικός χορηγός το SBC TV.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.