ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mία, μία οι μεγάλες βιομηχανίες υπογράφουν τα τιμολόγια με τις χαμηλές χρεώσεις της ΔΕΗ

11:26 - 13 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Mία, μία οι μεγάλες βιομηχανίες υπογράφουν τα τιμολόγια με τις χαμηλές χρεώσεις της ΔΕΗ
Το χορό των υπογραφών για τα νέα τιμολόγια υψηλής τάσης, αναμένεται να ανοίξουν σύντομα αρκετές βιομηχανίες, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των προτάσεων που εστάλησαν από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένουν κάποιες βιομηχανίες που τηρούν επιφυλακτική στάση και πιθανόν δε θα υπογράψουν, ωστόσο η συνολική εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι σύντομα θα μπουν υπογραφές από σημαντικό αριθμό πελατών με "ειδικό βάρος" για το βιομηχανικό κλάδο.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Βιοχάλκο, όπως άλλωστε φάνηκε και στις πρόσφατες παρουσιάσεις που έγιναν από τις θυγατρικές στην Ένωση Θεσμικών, είναι ικανοποιημένος από τις εκπτώσεις που αποφασίστηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση και θα είναι ο πρώτος που θα βάλει την υπογραφή. Αυτό σημαίνει ότι σημαντικές βιομηχανίες όπως η ΕΛΒΑΛ, η ΧΑΛΚΟΡ και η ΣΙΔΕΝΟΡ, με πολυάριθμα εργοστάσια σε Οινόφυτα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Θίσβη και Βόλο, θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις.

 

Εκτός της Βιοχάλκο, θετικές εμφανίζονται επίσης και οι τσιμεντοβιομηχανίες Τιτάν και ΑΓΕΤ, που εξετάζουν τις νομικές παραμέτρους προτού καταλήξουν σε συμφωνία με τη ΔΕΗ.

 

Στο ίδιο μήκος και η χαρτοποιία ΜΕΛ, που επίσης περνά από το νομικό μικροσκόπιο την πρόταση της ΔΕΗ.

 

Από τον κλάδο της χαλυβουργίας ωστόσο, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι η ΣΙΔΕΝΟΡ θα είναι η μόνη εταιρεία που θα υπογράψει καθώς οι δύο άλλες βιομηχανίες Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος, θέτουν ως όρο την εφαρμογή του συνολικού πακέτου που εξαγγέλθηκε και περιλαμβάνει για την ΥΤ τόσο τη διακοψιμότητα όσο και την αντιστάθμιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 13 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.