ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Στο σφυρί" το Athens Ledra Hotel;

12:40 - 13 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
"Στο σφυρί" το Athens Ledra Hotel;
Tα χρέη της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε την αναγκάζουν να βγάλει σε πλειστηριασμό το πρώην Ledra Marriott, το ιστορικό ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού.

Ως συνέχεια της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 που κατέθεσε, αρχές της άνοιξης, η ΑΣΤΥ έρχεται η δημοπράττηση του πρώην ξενοδοχείου Ledra Marriott, νυν Athens Lydra Hotel, καθώς από τον Ιανουάριο του 2014 η ΑΣΤΥ διαχειρίζεται τη συγκεκριμένα ξενοδοχειακή μονάδα, ύστερα από την αποχώρηση της Ledra Marriott που το λειτουργούσε για 30 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη τιμή εκκίνησης είναι τα 41,1 εκατομμύρια ευρώ, με επισπεύδουσα δανείστρια την Alpha Bank. Ωστόσο ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου φαίνεται πως θα αποφευχθεί τουλάχιστον, εως ότου, το Πρωτοδικείο Αθηνών εξετάσει το αίτημα υπαγωγής της ΑΣΤΥ στο άρθρο 99, διαδικασία που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 24η Σεπτεμβρίου 2014. Η ΑΣΤΥ Α.Ε. έχει κάνει αίτηση για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία έχει λάβει προσωρινή διαταγή. Η προσωρινή διαταγή εμποδίζει τη διενέργεια πλειστηριασμών, κίνηση με την οποία έχουν συναινέσει οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Παράπλευρες απώλειες

Το ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού απασχολεί περίπου 170 εργαζόμενους, με την μισθοδοσία να καταβάλλεται για την ώρα έγκαιρα. Όσον αφορά την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του, 314 δωματίων, ξενοδοχείου Athens Ledra, φέρεται ότι αναζητεί καινούργιο operator για το ξενοδοχείο της Συγγρού. Τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα (2011) της ΑΣΤΥ φανερώνουν ζημιές προ φόρων ύψους 5,8 εκατ. ευρώ και αρνητικά μεγέθη από την λειτουργική δραστηριότητα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο κύκλος εργασιών του 2011 είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ, οι ζημιές μετά φόρων διαμορφώνονται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανέρχεται στα 44,8 εκατ. ευρώ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.