ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδια για επαναλειτουργία του La Mirage στην Ομόνοια- Δύο ακόμη ξενοδοχεία "στα σκαριά"

12:17 - 16 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Σχέδια για επαναλειτουργία του La Mirage στην Ομόνοια- Δύο ακόμη ξενοδοχεία "στα σκαριά"
Να επαναφέρει το χρώμα που είχε πριν από τα χρόνια της κρίσης επιχειρεί η Αθήνα με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου La Mirage.- Σχέδια για επιπλέον δύο ξενοδοχεία στο κέντρο.

Αλλάζει προς το καλύτερο η εικόνα της Αθήνας, με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου La Mirage. Το ξενοδοχείο στην πλατεία Ομονοίας, που είναι ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, παραμένει κλειστό από τον Ιούλιο του 2008, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το Tαμείο να υποβάλλεται σε πλήθος δαπανών αναφορικά με τη συντήρηση και τη φύλαξη του κτιρίου. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει δώσει ήδη εντολή για τη συγκρότηση αρμόδιας επιτροπής διαπραγματεύσεων που θα αναλάβει το έργο των διαδικασιών εκμίσθωσης του κλειστού ξενοδοχείου με ελεύθερη τιμή εκκίνησης στη διαπραγμάτευση.

Η Αθήνα αλλάζει και γεμίζει ξενοδοχεία -Ανοίγει ξανά το «La Mirage» στην Ομόνοια

Σχέδια για δύο ακόμη νέα ξενοδοχεία

Τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν λουκέτο στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής περίπου 90 ξενοδοχεία. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως έχει ήδη δρομολογηθεί η ανατροπή αυτού, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο ακόμη ξενοδοχεία στην περιοχή του κέντρου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Ομιλος Ξενοδοχείων Ηλέκτρα αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εκκλησία της Ελλάδος για την εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος που στέγαζε παλιά τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης. Το κτίριο, συνολικά 6 ορόφων, προορίζεται να εκμισθωθεί από τον όμιλο για περίπου 40 χρόνια.

Επιπλέον, ένα ακόμη νέο ξενοδοχείο 50 κλινών προγραμματίζεται να λειτουργήσει στην Αθήνα έως τις αρχές του 2015 από την εταιρεία Κ. Μπενακόπουλος- Επιλογή Κτιρίων ΑΤΟΞΕ. Το ξενοδοχείο μπουτίκ θα δημιουργηθεί επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου ιδιοκτησίας της εταιρείας. Η επένδυση θα φθάσει περίπου τα 7,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του έτους επαναλειτούργησε στην Αθήνα δίπλα στο δημαρχιακό μέγαρο άλλη μία μονάδα μπουτίκ από τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel υπό τη νέα της επωνυμία Pallas Athena.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.