ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτυχής παρουσία της Ελλάδας στο Project Qatar 2014

11:46 - 27 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Επιτυχής παρουσία της Ελλάδας στο Project Qatar 2014
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ελληνική συμμετοχή, την οποία διοργάνωσε το Enterprise Greece, στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών «Project Qatar 2014» στην Ντόχα του Κατάρ από 12-15/05/2014.

Η φετινή διοργάνωση «Project Qatar 2014» διοργανώνεται φέτος για 11η φορά και είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο Κατάρ. Η Ελλάδα έλαβε μέρος στην έκθεση για 5η χρονιά με εθνικό περίπτερο στο οποίο συμμετείχαν εννέα κορυφαίες Ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο των δομικών υλικών: MARMI GRANITI MANOLOGLOU S.A., MATHIOS REFRACTORIES S.A., ELEMΚO S.A., MAVROGIANNAKIS S.A., DOUKAS S.A., BETON EFSTRATIOU S.A., EPSILON EPSILON S.A., NOVAMIX και Alumil MIDDLE EAST. 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση Qatar Stonetech, η οποία αφορά στον κλάδο των πετρωμάτων (μάρμαρα, γρανίτες) και την Heavy Max που αφορά στον κλάδο των βαρέων μηχανημάτων. Βασικός σκοπός είναι να καλύψει τις ανάγκες της συνεχώς ανερχόμενης αγοράς του Κατάρ, αλλά και στη Βόρεια περιοχή του Αραβικού κόλπου καθώς και την Ανατολική πλευρά της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, η ανάθεση της οργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου το 2022 έχει οδηγήσει τον κατασκευαστικό κλάδο σε μεγάλη αύξηση και τη χώρα σε αλματώδη οικονομική ανάπτυξη.

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Οικονομία και Εμπορίου Σεΐχη Ahmed Bin Jassim Al Thani, ο οποίος επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Ελληνικό περίπτερο όπου τον ξενάγησε ο κ. Ν. Χριστοδουλίδης, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ντόχα.

Από Ελληνικής πλευράς, την Έκθεση επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κατάρ κ. Ιωάννης Μεταξάς, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη οργάνωσης της έκθεσης κα Β. Καλαμάρα, επισκέφτηκαν όλα τα Ελληνικά περίπτερα και συνομίλησαν με τους Έλληνες εκθέτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.