ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Εφοδιάζει με τεχνογνωσία για τις εξαγωγές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάτρας

10:26 - 28 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Εφοδιάζει με τεχνογνωσία για τις εξαγωγές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάτρας
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής σε θέματα Εξωστρέφειας ξεκινά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Πάτρα, με βασικό στόχο να προσφέρει νέες λύσεις και κατευθύνσεις σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για να αναβαθμίσουν και να εξελίξουν την επιχείρησή τους, με κατεύθυνση προς τις διεθνείς αγορές.

Την πρωτοβουλία αυτή παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου παραβρέθηκαν ο κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, Βουλευτής Αχαΐας, ο κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ κ. Αθανάσιος Ρούλιας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι εταιριών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.

Μέσα από το Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις για την αξιολόγηση της εξαγωγικής ετοιμότητας και τον προγραμματισμό της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Παράλληλα, θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων πάνω σε πρακτικά θέματα εξωστρέφειας. Για την υλοποίηση του προγράμματος και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις, συνολικά 160 εκπαιδευτικών ωρών: η πρώτη θα περιλαμβάνει ομαδική συμβουλευτική και εκπαίδευση με θεματικές ενότητες όπως, διείσδυση στις παγκόσμιες αγορές, διάγνωση επιπέδου εξαγωγικής ετοιμότητας, εξαγωγικό μάρκετινγκ, ενώ η δεύτερη θα αφορά ατομική συμβουλευτική πάνω σε ζητήματα όπως η υφιστάμενη κατάσταση στην επιχείρηση, η ανάλυση δυνατών & αδύνατων σημείων, ευκαιριών & απειλών και η διαμόρφωση πλαισίου εξωστρεφούς προσανατολισμού.

Η ομαδική συμβουλευτική και εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Παρασκευή και Σάββατο του μήνα στους χώρους της ΕΕΔΕ στην Πάτρα και θα διαρκέσει συνολικά δύο μήνες, ενώ η ατομική συμβουλευτική θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της κάθε επιχείρησης, ύστερα από συνεννόηση με τον εξειδικευμένο σύμβουλο.

  • Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2014 και θα αφορά αρχικά 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες από τον αγροτοδιατροφικό τομέα.
  • Στο τέλος του Προγράμματος θα δοθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Το Πρόγραμμα, εντάσσεται στην πλατφόρμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «εφοδιΑΖουμε», ενός συνόλου πρωτοβουλιών που προσφέρουν υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, επιχειρήσεις και παραγωγούς κριθαριού και υλοποιούνται σε όλες τις πόλεις που βρίσκονται οι μονάδες της εταιρίας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Με βάση αυτόν τον άξονα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίσει να προσπαθεί να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον, με πρωτοβουλίες που προωθούν την υγιή επιχειρηματικότητα, τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη των συμμετόχων της.

Η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κα Έλλη Παναγιωτοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί κλειδί στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ειδικά σε μια περίοδο που η εσωτερική αγορά βρίσκεται υπό πίεση. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στις διεθνείς αγορές, θεωρούμε μέρος του ρόλου μας να είμαστε δίπλα στις εταιρίες που θέλουν να εξελιχθούν και να ενδυναμώσουν τη δραστηριότητά τους στον τομέα αυτό. Στόχος μας είναι να τους εφοδιάσουμε με την απαραίτητη τεχνογνωσία για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους, υποστηρίζοντας έτσι μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην ελληνική οικονομία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στη διαδρομή αυτή συνεργαζόμαστε με άξιους φορείς, όπως η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αχαΐας».

Photo 1

Η κα Έλλη Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (τέταρτη απο αριστερά) μαζί με συμμετέχουσες εταιρίες.

 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, τόνισε τη σημασία του Προγράμματος για την τοπική κοινωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι όταν εταιρίες όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, οι οποίες έχουν καθιερωθεί στο χώρο των εξαγωγών, ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και άλλων μικρότερων επιχειρήσεων γιατί κατά αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην ανάπτυξη όχι μόνο των μεμονωμένων εταιριών αλλά και στην ανάπτυξη τόσο της τοπικής οικονομίας όσο της οικονομίας γενικότερα».

photo 2

Ο κος Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας, η κα Έλλη Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και ο κος Αθανάσιος Ρούλιας,  Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 28 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.