ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mυτιληναίος: Τελευταία χρονιά το 2013 χωρίς μέρισμα, θα περάσει πολύς καιρός για τα καλύτερα στην οικονομία

14:46 - 18 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Mυτιληναίος: Τελευταία χρονιά το 2013 χωρίς μέρισμα, θα περάσει πολύς καιρός για τα καλύτερα στην οικονομία
Ο δανεισμός του ομίλου Μυτιληναίου έχει υποχωρήσει κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ και η σχέση του δείκτη δανεισμός / EBITDA περιορίζεται στο 1,6, στοιχείο που δείχνει την υψηλή οικονομική ευρωστία του ομίλου.
 
 
"Είμαι σίγουρος ότι έχουμε περάσει τα χειρότερα αλλά θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να έρθουν τα καλύτερα", σημείωσε από το βήμα της ΓΣ των μετόχων του Ομίλου Μυτιληναίου, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Ωστόσο σημείωσε πως "η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι αργή και σταδιακή μέχρι το τέλος της δεκαετίας καθώς δεν υπάρχει καμία παράμετρος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα σε μία νύχτα".
 
Κάνοντας απολογισμό του 2012 - 2013 ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι το Αλουμίνιο θα είχε άνοιγμα 500 εκατ. δολ. εάν δεν έκανε αντιστάθμιση κινδύνου.
 
Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία το 2008, όταν ξέσπασε η κρίση, είχε υψηλά κοστολόγια γι' αυτό και χρειάστηκε το πρόγραμμα περιορισμού κόστους, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο σε μεταλλουργική εταιρεία στον κόσμο. Συγκεκριμένα μειώθηκε από 620 εκατ. δολ. σε 470 εκατ. δολ.
 
Τέλος ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ για τα κέρδη της εταιρείας "σε μία περίοδο που οι μεταλλουργικές εταιρείες εμφανίζουν ζημιές". Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που δε θα δοθεί μέρισμα στους μετόχους του ομίλου Μυτιληναίος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.