ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απόγνωση η αγορά ηλεκτρικών ειδών: To Mundial δεν βάζει "γκόλ" στην κρίση!

00:01 - 23 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Σε απόγνωση η αγορά ηλεκτρικών ειδών: To Mundial δεν βάζει "γκόλ" στην κρίση!
Ούτε οι "τρελοί" ρυθμοί του Μουντιάλ, αλλά ούτε και οι καιρικές συνθήκες έχουν "βγει" μέχρι στιγμής για την αγορά των ηλεκτρικών ειδών, που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Στέλεχος, αποκαλύπτει στο "R", ότι παρά τις προσφορές - και μάλιστα στο κόστος- στις τηλεοράσεις λόγω Μουντιάλ, η κατηγορία πέφτει στο πεντάμηνο κατά 50%, επιβεβαιώνοντας ότι οι καταναλωτές έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες στις αγορές τους. Ενδεικτικό δε του αμόκ που βρίσκονται οι εταιρείες ηλεκτρικών ειδών, είναι ότι σήμερα πωλείται πρωτοκλασάτο σήμα στις τηλεοράσεις αφήνοντας στην αλυσίδα που το εμπορεύεται το απίστευτο κέρδος των μόλις 7 ευρώ (ανά τεμάχιο) !

ailektri220614

Επιχειρηματίας από την Πελοπόννησο, μιλά για "κούρσα θανάτου" του κλάδου που δυστυχώς ακόμη δεν έχει τελειώσει. Όπως αναφέρει, στο δικό του πολυκατάστημα πριν από μία τετραετία ο ετήσιος τζίρος του έφθανε τα 4 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα μόλις και μετά βίας φθάνει τις 900.000 ευρώ. Εικόνα που αποτυπώνεται και στο σύνολο της αγοράς, η οποία το 2008 πετύχαινε έσοδα σχεδόν 4,5 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα κυμαίνεται στο 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται σε πτώση 70%.

 

Η απόγνωση πολλών καταστηματαρχών ηλεκτρικών ειδών όπως επισημαίνεται είναι πολύ μεγάλη, καθώς οι άστατες καιρικές συνθήκες έχουν πατώσει και τις πωλήσεις ειδών κλιματισμού, οι οποίες ως επί το πλείστον διατίθενται το διάστημα από Απρίλιο μέχρι και Ιούνιο. Στέλεχος εταιρείας αναφέρει στο "R", ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πουλήσει ούτε έναν ανεμιστήρα, με τιμή λιανικής 20 ευρώ.

ailektr220614 

Στο πλαίσιο αυτό, ακούγεται ότι πολλοί αυτόνομοι ιδιοκτήτες καταστημάτων με ηλεκτρικά είδη έχουν ζητήσει από τις εταιρείες χονδρικής που έχουν προμηθευτεί τα κλιματιστικά τους να τα επιστρέψουν και να πάρουν πίσω τις επιταγές που έχουν δώσει. Μία πάντως από τις μεγαλύτερες εταιρείες χονδρικής που υπάρχουν στην ελληνική αγορά έχει δεχθεί επιστροφές προϊόντων, αναγνωρίζοντας την τραγική κατάσταση της αγοράς.

 

Κατάσταση που αποτυπώνουν και τα "παγωμένα" επενδυτικά σχέδια των λιανεμπορικών αλυσίδων, αλλά και το κύμα απολύσεων που καταγράφεται σε αντιπροσωπείες ηλεκτρικών ειδών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πρόσφατα σε μία από τις αντιπροσωπείες απομακρύνθηκαν περισσότερα από 100 άτομα. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:34 - 23 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.