ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: Επενδύσεις 7 δισ. ευρώ και 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας

13:55 - 24 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Ελληνικό: Επενδύσεις 7 δισ. ευρώ και 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας
Η Lamda Development παρουσίασε το σχέδιό της για το Ελληνικό.

 

Στην δημιουργία ενός διεθνούς τουριστικού προορισμού ο οποίος θα προσελκύσει ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες κάθε χρόνο στην Αθήνα, 50% περισσότερους σε σχέση με τα σημερινά μεγέθη, φιλοδοξεί το έργο στο Ελληνικό, το οποίο παρουσίασε σήμερα η Lamda Development και θα υλοποιήσει, μέσω του επενδυτικού σχήματος Global Investment Group στο οποίο συμμετέχουν ο όμιλος Λάτση και οι εταιρείες Al Maabar και Fosun.

Το έργο είναι συνολικής επένδυσης 7 δισ. ευρώ, θα συνοδεύεται από τουριστικές υποδομές με πέντε ξενοδοχεία δυναμικότητας 2500 κλινών με το κάθε ξενοδοχείο να απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό, αθλητικές εγκαταστάσεις, μαρίνες σκαφών και ένα διεθνές ιατρικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, θα δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία και θα συμβάλει με 2% επιπλέον στο ΑΕΠ, ενώ οι εργασίες ανάπλασης θα αρχίσουν πολύ πιθανόν εντός του 2016.


Το έργο θα παραδίδεται σε στάδια ανά πενταετία με πρώτο το Μητροπολιτικό Πάρκο. Η διάρκειά του θα είναι 15 έως 20 έτη.
Ο Ράσελ Κετ, εκπρόσωπος της HVS London, που αποτελεί τον κορυφαίο ειδικό στην παροχή συμβουλών και υπηρεσιών στην παγκόσμια βιομηχανία διασκέδασης και φιλοξενίας, υπογράμμισε ότι το Ελληνικό θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Αθήνα, με κατακόρυφη αύξηση των διανυκτερεύσεων, ενώ θα αυξηθούν επίσης και οι αεροπορικές εταιρίες που θα προσγειώνονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να καλυφθεί η ζήτηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lamda Development και των συνεργατών της, της Fosun και της Al Maabar, κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών κατασκευής του έργου θα επενδυθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με το 70% αυτών να αποτελούν κεφαλαία των ιδίων των επενδυτών και το υπόλοιπο 30% θα προέλθει από τραπεζικό δανεισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:21 - 24 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.