ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακατεύει την τράπουλα στις τηλεπικοινωνίες ο ΟΤΕ

16:03 - 24 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Ανακατεύει την τράπουλα στις τηλεπικοινωνίες ο ΟΤΕ
Την παροχή ενός μπουκέτου υπηρεσιών εξετάζει ο ΟΤΕ, μέσω των διαπραγματεύσεων στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός με επίκεντρο την δραστηριότητα της NOVA, ώστε να μπορέσει να πάρει τα σκήπτρα του ανταγωνισμού σε μια αγορά η οποία πλέον έχει περιορισμένα περιθώρια κέρδους και υψηλές προσδοκίες από το καταναλωτικό κοινό.

Vodafone και Wind έχουν ήδη συμπράξει προκειμένου να «βάλουν χέρι» στην Forthnet, με τις πληροφορίες για τις προθέσεις του ΟΤΕ να απειλούν σημαντικά τις δύο εταιρείες. Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι ο ΟΤΕ προτίθεται να εξαγοράσει την Forthnet ή ακόμα και μόνο το κομμάτι της δραστηριότητας της NOVA, οι δύο «συνεργάτες» (Vodafone και Wind) θα βρεθούν σε ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση.

         

 

Οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν τον ΟΤΕ να βρίσκεται σε συνεννόηση με μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού, με τα στελέχη της οποίας εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα εισόδου στην Forthnet. Εκτός παιχνιδιού δεν φαίνεται να έχουν μείνει ούτε οι τράπεζες που διατηρούν τα υψηλά δάνεια της υπό εξέτασης εταιρείας (Forthnet). Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο ΟΤΕ έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με τον βασικό μέτοχο της Forthnet, την Emirates (που διαθέτει το 44%). Την ίδια στιγμή όμως εγείρονται ερωτηματικά για την στάση που θα κρατήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς η Wind και η Vodafone ελέγχουν αθροιστικά το 40% και η  Emirates το 44% της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.