ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Η πρώτη εισαγωγή μετά από πέντε χρόνια

15:19 - 04 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Η πρώτη εισαγωγή μετά από πέντε χρόνια
Στόχος της Εταιρείας είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά στην υλοποίηση αιολικών έργων ισχύος 94 MW.

           H ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος είναι η πρώτη εταιρεία που εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 5 έτη. Η εισαγωγή αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ανοίγοντας και πάλι την ελληνική κεφαλαιαγορά σε εταιρείες οι οποίες ευελπιστούν να αντλήσουν κεφάλαια από την Κεφαλαιαγορά.

 

Η είσοδος της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύει περαιτέρω τον κλάδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα και ειδικά τον τομέα της αιολικής ενέργειας, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες για επένδυση σε επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μετοχές εταιρειών που ανήκουν στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο παρουσίασης, η Εταιρεία είναι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, και ειδικά στην παραγωγή αιολική ενέργειας στην ελληνική επικράτεια.

 

Κατά την τελευταία τριετία η Εταιρεία πέτυχε διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος της στα 171 MW. Τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν σήμερα έχουν ένα νέο στόλο ανεμογεννητριών εγκατεστημένο σε περιοχές ιδιαίτερου υψηλού αιολικού δυναμικού.

 

Στόχος της Εταιρείας είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά στην υλοποίηση αιολικών έργων ισχύος 94 MW, τα οποία είναι αδειοδοτημένα και βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Η Εταιρεία προγραμματίζει να αξιοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια εντός 18 μηνών από τη στιγμή της διάθεσης, εκ των οποίων το 45% θα χρησιμοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014, το 40% εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, ενώ το 15% εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2015.

 

Κατά την τελευταία τριετία η Εταιρεία παρουσιάζει υψηλό περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας, με το EBITDA της να ανέρχεται στα €22,1 εκατ. για το 2013 παρά την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων με την έκτακτη εισφορά ΑΠΕ (€3,9 εκατ.) και το σχηματισμό προβλέψεων (€3,3 εκατ.) σχετικά με την πίστωση στο Λ.ΑΓ.Η.Ε. ποσού ίσου με 10% των πωλήσεων του 2013 στα πλαίσια του νέου ενεργειακού νόμου.

 

Πέραν των έργων σε κατασκευή, η Εταιρεία διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη τα οποία ανέρχονται σε 798MW, εκ των οποίων 323ΜW έχουν ήδη λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων

 

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ένας από τους κορυφαίους Ομίλους στην κατασκευή και διαχείριση υποδομών και παροχής υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διευρυμένο πεδίο δραστηριοποίησης στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, της ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, της ανάπτυξης ακινήτων κ.α. Στον τομέα της αιολικής ενέργειας ο όμιλος μετά την εισαγωγή της ΕΛΤΕΧ Άνεμος θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά και μόνο μέσω αυτής.

 

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1994, με κεφαλαιοποίηση €736 δισ. (3/7/2014) και συμμετοχή σε διάφορους δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του FTSE 20, με €1,242 δισ. κύκλο εργασιών το 2013 και EBITDA €183,1εκ., ενώ διαθέτει γεωγραφικό αποτύπωμα σε περισσότερες από 16 χώρες με έδρα την Ελλάδα.

 

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας με 4.264 εργαζομένους.

 

Βρίσκεται στην 46η στη λίστα των "Ευρωπαϊκών Κατασκευαστικών Δυνάμεων" της Deloitte για το 2012 και στην 146η στη λίστα ENR των 250 Κορυφαίων Παγκόσμιων Εργοληπτικών Εταιρειών (Αύγουστος 2013).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.