ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερο αισιόδοξοι οι CEOs των ελληνικών επιχειρήσεων το β΄τρίμηνο

15:39 - 07 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Περισσότερο αισιόδοξοι οι CEOs των ελληνικών επιχειρήσεων το β΄τρίμηνο
Ενισχύεται το κλίμα αισιοδοξίας των διευθύνοντων συμβούλων των ελληνικών επιχειρήσεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποτυπώνεται στην τριμηνιαία έρευνα της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) ανήλθε στις 160 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του έτος, από 156 την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου.

Η συνεχιζόμενη αισιοδοξία των CEOs για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αποτυπωθεί στο προηγούμενο τρίμηνο, καθώς ο σχετικός δείκτης είχε σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο.

Στο τρέχον τρίμηνο, οι CEOs εξακολουθούν να υποστηρίζουν με σταθερότητα τις απόψεις τους για την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, εκφράζοντας, ωστόσο, την ανησυχία τους για τις πιθανές επιδράσεις της πολιτικής κατάστασης μέχρι την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, γεγονός που επιβράδυνε την ανοδική πορεία του γενικού δείκτη.

ceo

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά τάξη μεγέθους δείχνει συνεχιζόμενη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, έναντι του προηγούμενου τριμήνου, στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφεται στασιμότητα.

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) διαμορφώθηκε στις 148 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στις 172 μονάδες.

Η τριμηνιαία έρευνα διεξάγεται σε δείγμα 2.340 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την ΕΑΣΕ σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 17 Ιουνίου - 2 Ιουλίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 07 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.