ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet: Κλειδί το ποσοστό της Emirates και το πως θα δελεαστούν να πουλήσουν οι Άραβες

16:02 - 16 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Forthnet: Κλειδί το ποσοστό της Emirates και το πως θα δελεαστούν να πουλήσουν οι Άραβες
Πληροφορίες για δημόσια πρόταση από Wind και Vodafone, η απάντηση από ΟΤΕ.

Χρόνο επιδιώκουν να κερδίσουν Wind και Vodafone μέσω της υποβολής δημόσιας πρότασης για τον έλεγχο των μετοχών της Forthnet. Κι αυτό διότι, ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, που μέσω της Nova έχει τα υψηλότερα ποσοστά σε μερίδιο αγοράς, η αραβικών συμφερόντων Emirates Telecommunications δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το αν θέλει να αποχωρήσει από τη μετοχή και την εισηγμένη ή όχι.

 

Προφανώς, σύμφωνα με την αγορά, όλα είναι θέμα τιμής. Από τις 4 Ιουνίου μέχρι και σήμερα τα χρηματιστηριακά κέρδη της Forthnet προσεγγίζουν το 50%, με τη μετοχή από το 1,09 ευρώ στο 1,59 ευρώ. Προς το παρόν ούτε η Wind με την Vodafone έχουν επισήμως καταθέσει δημόσια πρόταση για την Forthnet, στην οποία, ως γνωστό, ελέγχουν το 40%.  Επίσης, το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας ελέγχει ποσοστό κοντά στο 4% και το υπόλοιπο βρίσκεται στην αγορά.

 

Οι εξελίξεις στη Forthnet έχουν δρομολογηθεί μετά την πρόταση εξαγοράς του ΟΤΕ προς τη Nova, το συνδρομητικό κανάλι της εισηγμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Η σχετική προθεσμία να απαντήσει η Forthnet στον ΟΤΕ έληγε χθες, 15 Ιουλίου. Η μη ανταπόκριση της Forthnet, ερμηνεύεται από τον ΟΤΕ ως αρνητική απάντηση, που σημαίνει ότι η διοίκηση του κ. Μ. Τσαμάζ τηρεί στάση αναμονής ως προς το τι θα πράξουν οι μέτοχοι. Και εν προκειμένω Wind και Vodafone, όπως αναφέρουν πληροφορίες που κάνουν το γύρο της αγοράς, εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθύνουν δημόσια πρόταση.

 

Εκτιμήσεις παραγόντων της τηλεπικοινωνιακής αγοράς είναι ότι πλέον στάση αναμονής τηρεί και ο ΟΤΕ. Σε περίπτωση υποβολής δημόσιας πρότασης των δύο βασικών ανταγωνιστών του στην Ελληνική αγορά, της Wind και της Vodafone, δεν αποκλείεται ο Οργανισμός να κάνει τη δική του κίνηση, μόνο και μόνο για να δελεάσει τους Άραβες και να πουλήσουν το ποσοστό τους.

 

Όλα δείχνουν πάντως, ότι το «παιχνίδι» για την επικράτηση των ισχυρών στην εγχώρια τηλεπικοινωνιακή αγορά άνοιξε και πως το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικό.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.