ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πνέει ... Άνεμος στο ΧΑ

11:01 - 22 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Πνέει ... Άνεμος στο ΧΑ
Ντεμπούτο σήμερα της εταιρείας «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» στην κύρια αγορά της Αθήνας ενώ είναι η πρώτη δημόσια εγγραφή για εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο μετά από πέντε χρόνια (από τον Ιούλιο του 2009).

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Καλλιτσάντσης τόνισε ότι οι λόγοι για τους οποίους επελέγη αυτή η περίοδος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι:

  •  Η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές αναφορικά με την τιμή απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.
  • Η επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς που αναμένεται ως το τέλος του έτους.
  • Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία πέρασε στο στάδιο της σταθεροποίησης «και τώρα μπαίνουμε στο στάδιο της ανάπτυξης».

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως αιολικά πάρκα - όπως είπε ο Καλλιτσάντσης- έχει ξεκάθαρο ελληνικό προσανατολισμό, αφού πάνω από το 95% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της «ΕΛ.ΤΕΧ Άνεμος» προέρχεται από αιολικά έργα στην ελληνική επικράτεια.

Πρόσθεσε δε ότι τα χρόνια της κρίσης διπλασίασε τις μονάδες ισχύος της από 87 σε 171 μεγαβάτ ενώ άλλα 323 MW βρίσκονται σε ώριμο αδειοδοτικό στάδιο και επιπλέον 475 έχουν εξασφαλίσει άδεια παραγωγής.

Τα έσοδα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 37 εκατ. ευρώ.

Στο Χρηματιστήριο η Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος

Ο πρόεδρος της εταιρείας έκανε λόγο για κομβική αλλαγή του νόμου για τις ΑΠΕ τον προηγούμενο Απρίλιο αλλά και για σχετική βελτίωση του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος ενώ τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιών ειδικά στην Κρήτη θα δώσει μεγάλη ώθηση στις ΑΠΕ.

 

Για ιστορική στιγμή μίλησε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης ενώ πιο συγκρατημένος  ο πρόεδρος της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος μίλησε για  εύθραυστη ανάκαμψη και συγκυρία που θέλει προσοχή.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:07 - 22 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.