ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mυτιληναίος: Απομακρύνεται η προοπτική ομολόγου λόγω μείωσης δανεισμού

21:20 - 06 Αυγ 2014 | Επιχειρήσεις
Mυτιληναίος: Απομακρύνεται η προοπτική ομολόγου λόγω μείωσης δανεισμού
H πρόσφατη συμφωνία του ομίλου Μυτιληναίου με τις τράπεζες οδήγησε σε σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την προοπτική έκδοσης ομολόγου.

 Αυτό τόνισαν στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου, τα στελέχη του ομίλου κ.κ. Χ. Γαβαλάς και Ι. Καλαφατάς, προσθέτοντας ότι τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα είναι απόρροια της στρατηγικής του Ομίλου κατά τη διάρκεια των ετών της οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα.

Όπως είπαν, ο Όμιλος έχει έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες η οποία οδηγεί σε μείωση του κόστους δανεισμού και αναμένεται να γίνει εμφανής στα αποτελέσματα από το 3ο τρίμηνο.

Στο πλαίσιο αυτό, απομακρύνεται η συζήτηση για έκδοση ευρωομολόγου και τοποθετείται μελλοντικά με προϋπόθεση την εύρεση όσο το δυνατόν ευνοϊκότερων επιτοκίων.

Επίσης, ανέφεραν πως ο Όμιλος επεκτάθηκε γεωγραφικά, επένδυσε στον ενεργειακό τομέα, μείωσε το κόστος παραγωγής και μείωσε σημαντικά τον καθαρό δανεισμό στη βάση πολύ ισχυρής κερδοφορίας και ταμειακών ροών.

Σχετικά με την μερισματική πολιτική, ο Όμιλος επανέλαβε την εκτίμησή του για τη διανομή μερίσματος το 2015.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:34 - 06 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.