ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκλαβενίτης: Βάζει "πόδι" στην χονδρική με σημεία της Μakro; - Στις τράπεζες η μεταβίβαση του Χαλκιαδάκη

00:00 - 08 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
Σκλαβενίτης: Βάζει "πόδι" στην χονδρική με σημεία της Μakro; - Στις τράπεζες η μεταβίβαση του Χαλκιαδάκη
Tην είσοδό της στην αγορά του cash & carry (χονδρική), φημολογείται ότι έχει δρομολογήσει η λιανεμπορική αλυσίδα Σκλαβενίτη αναγνωρίζοντας ότι σε αυτό το τομέα υπάρχει κενό που μπορεί να καλύψει βασιζόμενη κατά ένα μεγάλο μέρος την αξιοπιστία που έχει κερδίσει το ομώνυμα σήμα στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

 

 
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες λένε ότι η διοίκηση της Σκλαβενίτης βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΜΑΚRO, προκειμένου να πάρει κάποια σημεία της, αν και κάποιες πηγές λένε ότι ενδιαφέρεται για το σύνολο των καταστημάτων της γερμανικής αλυσίδας. Συζητήσεις που αν τελικά επιβεβαιωθούν μεταφράζονται σε σταδιακή αποχώρηση της γερμανικής πολυεθνικής από ελληνικό έδαφος. 
 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Μakro στην ιστοσελίδα της, τα καταστήματα ανέρχονται σε 12, ενώ σε οικονομικό επίπεδο το εννεάμηνο του 2013 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 240 εκατ. ευρώ από 336 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Σε επίπεδο κερδοφορίας, το πρόσημο ήταν αρνητικό με ζημιές 3 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ που ήταν το εννεάμηνο του 2012. 
 
Εν τω μεταξύ εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν και στο θέμα της στρατηγικής απόκτησης του 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης που κατέχει ο όμιλος Βερόπουλος. Φημολογούμενες συζητήσεις για τις οποίες δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επιβεβαίωση ή διάψευση από τα εμπλεκόμενα μέρη.  
Θέμα στο οποίο όπως λέγεται έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, γι' αυτό και έχει προχωρήσει προς εξέταση από τις τράπεζες. Η εταιρεία Χαλκιαδάκης το 2012 εμφάνισε τζίρο ύψους 130 εκατ. ευρώ και κέρδη πάνω από 2,1 εκατ. ευρώ.
 
Ωστόσο, όπως λέγεται η πλευρά Σκλαβενίτη έχει κάνει πρόταση στην πλευρά Βερόπουλου για μία ευρύτερη συμφωνία αποσκοπώντας στην στρατηγική συμμαχία των δύο ελληνικών εταιρειών. Deal που αν προχωρήσει θα αλλάξει άρδην το τοπίο στο οργανωμένο λιανεμπόριο, καθώς δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος στον κλάδο και μάλιστα ελληνικός με συνολικό τζίρο πάνω από 2 δισ. ευρώ.
 
 Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:08 - 08 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.