ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοφόρο deal: O Έλληνας που πήρε για την εταιρεία του 220 εκατ. δολ.

00:01 - 10 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
Χρυσοφόρο deal: O Έλληνας που πήρε για την εταιρεία του 220 εκατ. δολ.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξαγορά της εταιρείας Location Labs του Έλληνα επιχειρηματία Τάσου Ρουμελιώτη από την Ολλανδική εταιρεία AVG Technologies.

Η χρηματική αξία της εξαγοράς φθάνει τα 220 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ., όπως αναφέρει και ο διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος ( http://www.agora.mfa.gr

Η Location Labs έχει έδρα στο Emeryville της California και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για εφαρμογές κινητών.

 

Προ της εξαγοράς - και από το 2002 οπότε και λειτουργεί- η εταιρεία του κ. Ρουμελιώτη είχε συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 26 εκατ. δολλ. από διάφορα επενδυτικά funds (Draper Fisher Jurvetson,Intel Capital, Qualcomm Ventures, BlueRun Ventures, British Telecom, Mitsui & Co, Saturn Partners, Second Avenue Partners).  Από την άλλη, η AVG έχει έδρα το Άμστερνταμ, ενώ τα γραφεία της στις ΗΠΑ βρίσκονται στο San Francisco.

aroumelioti090914

 

Από την αρχή, η Location Labs είχε εστιάσει την επιχειρηματική της δράση στην ανάπτυξη εφαρμογών που επέτρεπαν στους γονείς να μετατρέπουν το κινητό τηλέφωνο σε μία συσκευή ασφαλή και κατάλληλη για χρήση από τα παιδιά.
 
Υποστηρίζεται ότι η ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε μόλις με δύο εργαζόμενους και σήμερα απασχολεί πάνω από 220, οφείλεται δίχως αμφιβολία στην εμπειρία που αποκόμισε από τον χώρο των επιχειρήσεων ο Τάσος Ρουμελιώτης, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα υψηλόβαθμου εταίρου στην Bain & Company καθώς και του αντιπροέδρου στην Claridge, ενός fund διαχείρισης κεφαλαίων 3 δις δολαρίων. Ήταν δε από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη συμβουλευτική ομάδα της BugSense, της startup που εξαγοράστηκε το 2013 από την αμερικανική εισηγμένη Splunk.

 

Η εξαγορά της από την AVG θα οδηγήσει σε "πάντρεμα" των προϊόντων ασφαλείας αλλά και των συνδρομητικών βάσεων των δύο εταιρειών στον τομέα των κινητών συσκευών, με τον κ. Ρουμελιώτη να παραμείνει επικεφαλής της Location Labs.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 09 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.