ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5η σύνοδος κορυφής G-20Y - Αποστολή του Reporter: Τα στελέχη των πολυεθνικών συζητούν τον παγκόσμιο οικονομικό οδικό χάρτη

01:52 - 11 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
5η σύνοδος κορυφής G-20Y - Αποστολή του Reporter: Τα στελέχη των πολυεθνικών συζητούν τον παγκόσμιο οικονομικό οδικό χάρτη
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων κορυφαίων εταιρειών από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη ξεκίνησε την Πέμπτη στο Montreux, της Ελβετίας, η 5η σύνοδος κορυφής G-20Y.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι από εταιρείες όπως η Monsanto, KPMG, η Pepsico, η Weir Group PLC, η MGM Resorts, η Evonik Industries, η Standard Bank, η Master Card, E.ON, η HSBC, η EDF, η Bayer, η Lafarge, η Airbus,η Enel, η Statoil, η Deutsche Bank, η Carlsberg, η Nestle, η PWC, η ING, η Rolls Royce κ.ά.

 

ag20Ysummit100914

 

Ο στόχος των G-20Y Συνόδων Κορυφής είναι η προετοιμασία μιας σειράς προτάσεων από νέα κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου που θα διανεμηθούν στο G-20 και σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία.

 

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής G-20Y είναι φερέλπιδα στελέχη (30-50 ετών), στο λεγόμενο c-επίπεδο από κορυφαίες εθνικές και διεθνείς εταιρείες ή άτομα σε ηγετικές θέσεις με κυβερνητικούς ή δημόσιους οργανισμούς. Οι σύνοδοι κορυφής G-20Y επικουρούν μόνο για τις προσπάθειες των ηγετών της G20 «να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις, αλλά και να χρησιμεύσουν ως μια μοναδική ευκαιρία για τα νέα στελέχη των επιχειρήσεων να συγκεντρωθούν σε ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών», όπως σημειώνει η επικεφαλής του G20Y Ksenia Khoruzhnikova.

 

ag20Ysumm100914

 

Ετησίως επιλέγονται 100-200 σύνεδροι από μια ομάδα των 300-400 υποψηφίων που έχουν ήδη προταθεί από τις εταιρείες τους. Κατανεμημένοι σε διάφορες ομάδες εργασίας για σειρά ζητημάτων, όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η νομισματικές υποθέσεις, η ασφάλεια τροφίμων, η η αστική ανάπτυξη, η μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες αλλά και να ενισχύσουν τη διεθνή δικτύωσή τους.

 

Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχει ως ομιλητής ο Βασίλης Χρηστάκης από τη Black Sea Trade and Dev. Bank. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πηγαδάκια της επίσημης έναρξης, κεντρικό ζήτημα σε συνομιλίες του Reporter με συμμετέχοντες ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα. Γενική αίσθηση ήταν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, όμως οι συνομιλητές του "R" έδειξαν μεγάλη ανησυχία για το θέμα της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους.

 

Γιώργος Αλεξάκης

 

ag20Ysu100914

Τελευταία τροποποίηση στις 23:55 - 11 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.