ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danone: Οριστική η αποχώρηση του Χάρη Φεύγα- Δεν πάει στον ανταγωνισμό

00:01 - 17 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
Danone: Οριστική η αποχώρηση του Χάρη Φεύγα- Δεν πάει στον ανταγωνισμό
Οριστική και αμετάκλητη είναι τελικά η απόφαση του Χάρη Φεύγα, νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην Danone να αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας που ανήκει στο ομώνυμο πολυεθνικό γκρουπ που ηγείται παγκοσμίως στην γαλακτοβιομηχανία.

Στο ερώτημα δε αν πρόκειται να μεταπηδήσει σε ανταγωνίστρια δύναμη, η απάντηση επί του παρόντος είναι αρνητική, καθώς ακούγεται ότι μέλημα του ικανότατου στελέχους είναι να ασχοληθεί και λίγο με τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει.

 

Κατά τ' άλλα προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η συγχώνευση τριών θυγατρικών του πολυεθνικού γκρουπ και συγκεκριμένα των εταιρειών στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα. Η πληροφόρηση είναι ότι η ενοποίηση των εταιρειών αυτών που διαχειρίζονται περισσότερες από 11 αγορές (μεταξύ των οποίων Σερβία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Κύπρο) θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα τέλη του έτους, καθώς η πίεση από την μητρική είναι να γίνει άμεσα έτσι ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες συνέργειες και οικονομίες κλίμακος.

 

aCEODanoneG160914

 

Σημειώνεται ότι ήδη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δομής του, ο όμιλος Danone έχει προχωρήσει σε κλείσιμο παραγωγικών μονάδων στην Ευρώπη. 

 

Ειδικότερα για την ελληνική αγορά και στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους, η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα θα συστεγαστεί με την άλλη εταιρεία του ομίλου στην Ελλάδα, τη Numil (βασικό σήμα της οποίας είναι η Nutricia) και θα έχουν κοινό τμήμα παραγγελιοληψίας. Το μοντέλο ήδη εφαρμόζεται στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. 

 

Δ. Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 23:24 - 16 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.