ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα προτείνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου στον Γιακουμάτο

10:10 - 17 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
Τι θα προτείνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου στον Γιακουμάτο
Συνάντηση με τον υφυπουργό Γ. Γιακουμάτο για το θέμα των τιμών στο γάλα θα έχει το μεσημέρι ο Νικήτας Πρίντζος.

"Να φύγει ο ΦΠΑ από το προϊόν. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ισχυρίζονται ότι ο πρωτογενής τομέας θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και η κυβέρνηση να του βάζει συνεχώς τρικλοποδιές με νέα χαράτσια" μας λέει ο Νικήτας Πρίντζος, που το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Γ. Γιακουμάτο για το θέμα των τιμών στο γάλα. Συνάντηση στην οποία όπως μάθαμε θα είναι όλες οι γαλακτοβιομηχανίες και κάποιες λιανεμπορικές αλυσίδες. 

 
Κάθετα αντίθετος στην κυβερνητική πρόταση για μείωση στη τιμή έως και 5% δηλώνει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι πριν την σημερινή συνάντηση θα έπρεπε να έχει γίνει μια άλλη σύσκεψη για να απαντηθούν βασικά ερωτήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνουν την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχει υποστεί. Χαρακτηριστικά κατά τον ίδιο, κανένας από την Πολιτεία δεν έχει απαντήσει γιατί πριν από 6 χρόνια οι αγελαδοτροφικές μονάδες ήταν 7.000 και σήμερα δεν ξεπερνούν τις 3.500. Παράλληλα πριν από 7 χρόνια η παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος ήταν 800.000 τόνοι και φέτος κινδυνεύει να πέσει και κάτω από τους 600.000 τόνους. 
 
Η πρόταση που ο ίδιος σκοπεύει να καταθέσει είναι να σταματήσει να επιβαρύνεται το προϊόν με το ΦΠΑ όπως ακριβώς συμβαίνει σε δυτικοευρωπαϊκά κράτη με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αγγλία. 
 
 
 
 
 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 17 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.