ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Φουρλής: Πάλι σε ξένους πήγαν οι μετοχές που πούλησε η JP Morgan

00:01 - 13 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Β. Φουρλής: Πάλι σε ξένους πήγαν οι μετοχές που πούλησε η JP Morgan
«To ότι πούλησε η JP Morgan μέρος της συμμετοχής της στη μετοχή δεν σημαίνει τίποτα», υποστηρίζει μιλώντας στο «R» ο πρόεδρος του ομίλου Fourlis κ. Β. Φουρλής, μετά τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση ότι η συμμετοχή της JP Morgan Asset Management κατήλθε του ορίου 5% που κατείχε στον όμιλο σε 3,9%.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι ο αμερικανικός οίκος «μπορεί να πούλησε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ξένοι έφυγαν από τη μετοχή. Η JP Morgan πούλησε σε άλλους ξένους, διατηρώντας έτσι τα funds τη συμμετοχή τους στην εταιρεία. Άλλωστε, ο εν λόγω ξένος επενδυτικός οίκος ήταν επενδεδυμένος στη μετοχή μας από το 2011, οπότε ήταν προφανώς να αποκομίσει μέρος των κερδών της περιόδου αυτής».

 

Για την ιστορία και μόνο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από το 2011 μέχρι και την περασμένη Τετάρτη που η JP Morgan άρχισε να μειώνει τη θέση της στη μετοχή, τα κέρδη ξεπερνούν το 187%, απόδοση ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτεί κανείς το πόσο άσχημο ήταν το κλίμα στην αγορά (σ.σ. και παραμένει άσχημο) στα χρόνια του μνημονίου.

 

Ο κ. Φουρλής πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του ομίλου, αναφέροντας στο «R» ότι παραμένουμε πιστοί στο business plan μας για ανάπτυξη με δέκα καταστήματα το χρόνο ετησίως και πως η Intersport λόγω της ευρείας λιανικής απήχησής της (π.χ. σε οικογένειες που οι γονείς πρέπει να αγοράσουν κάποια απαραίτητα προϊόντα για τα παιδιά τους) έχει μεγαλύτερα αντανακλαστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «πάτος» για τα αποτελέσματα της Intersport ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ για το ΙΚΕΑ, σύμφωνα με τις ενδείξεις ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

 

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η εικόνα αυτή αρχίζει να αλλάζει αισθητά προς το καλύτερο και θα μεταφραστεί στο τέλος του χρόνου σε αυξημένες πωλήσεις και βεβαίως σημαντικό EBITDA. Στις πωλήσεις, η αύξηση του τζίρου θα είναι τουλάχιστον μονοψήφια.

Αναφέρει ακόμα,  πως «όλο αυτό το διάστημα της κρίσης φροντίσαμε εγκαίρως να προβούμε σε αναδιάρθρωση και περικοπές κόστους, τέτοιες που να μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

 

 

Ο κ. Φουρλής στέλνει και από τη δική του πλευρά το μήνυμα για ηρεμία με αφορμή το κλίμα βεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία φαίνεται ότι έχει εισέλθει η χώρα. «Αυτό που προσδοκούν οι επιχειρηματίες», αναφέρει, «είναι ένα ήρεμο κλίμα, έπειτα από μία μεγάλη περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις προέβησαν σε μεγάλες αλλαγές για να σταθούν στα πόδια τους. Τώρα χρειάζεται, οι προσπάθειες αυτές να αποδώσουν».

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:22 - 13 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.