ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σενάρια για εξαγορά της Ολυμπιακής Ζυθοποιΐας από τη Mythos - Διαψεύδει η FIX

16:14 - 13 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Σενάρια για εξαγορά της Ολυμπιακής Ζυθοποιΐας από τη Mythos - Διαψεύδει η FIX
Από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο CO της εταιρείας Μύθος Ζυθοποιία κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης είχε προϊδεάσει πως ο πολυεθνικός όμιλος της Carlsberg και βασικός μέτοχος της Ελληνικής εταιρείας εξετάζει όλες τις ευκαιρίες ανάπτυξης μεταξύ των οποίων και εξαγορές που παρουσιάζονται στην αγορά.

Τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες επιμένουν πως η Μύθος είναι ένα βήμα πριν το deal της εξαγοράς της FIX, κάτι που αν επιβεβαιωθεί φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά μπύρας.

 

Και τούτο διότι σήμερα η FIX έχει μερίδιο αγοράς της τάξεως του 14% που μαζί με το μερίδιο της Μύθος που διαμορφώνεται στο 18% (για το 2013), θα δημιουργήσει ένα ισχυρό πόλο με μερίδιο άνω του 30%. Όταν ο leader της αγοράς που είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει μερίδιο λίγο πάνω από 50%.

Εκτός από την παραγωγή των τριών σημάτων (Μύθος, Kaiser, Henninger) στην Ελλάδα, η Μύθος Ζυθοποιία εισάγει και μια σειρά άλλων brands, όπως Carlsberg, Guiness, Kronenburg κ.ά. με αποτέλεσμα το χαρτοφυλάκιό της να αποτελείται από 15 σήματα.

 

Τη χρήση του 2013 ο κύκλος εργασιών της Μύθος Ζυθοποιία διαμορφώθηκε στα 92,17 εκατ. ευρώ έναντι 84,75 εκατ. ευρώ το 2012 και κέρδη προ φόρων 6,1 εκατ. ευρώ από 3,21 εκατ. ευρώ το 2012.

 

Η εταιρεία διατηρεί μηδενικό δανεισμό και απασχολεί στη μονάδα της Σίνδου Θεσσαλονίκης 380 άτομα σε τρεις γραμμές παραγωγής.

Το διάστημα 2009 - 2013 ολοκλήρωσε επενδύσεις 53,2 εκατ. ευρώ και για το 2014 έχουν προγραμματιστεί επιπλέον επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ.

 

Διαψεύδει η Ολυμπιακή Ζυθοποιΐα

 

Με αφορμή τις δημοσιεύσεις που έχουν αναπαραχθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ύπαρξη συμφωνίας της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας με τον όμιλο Carlsberg – Mythos Ζυθοποιία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ενημερώνει ότι δεν υφίσταται κάποια τέτοια συμφωνία.

Στα πλάνα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι η εξαγορά της από οποιονδήποτε τρίτο, ενώ μοναδικό κριτήριο της εταιρείας παραμένει η ενδυνάμωση του brand FIX στην ελληνική αγορά, με τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο ενός έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Ως δυναμικά αναπτυσσόμενη επιχείρηση, με σημαντικά δείγματα γραφής την τελευταία πενταετία στον κλάδο της εγχώριας ζυθοποιίας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι απολύτως λογικό να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σε συζητήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις και με διαφορετικές κάθε φορά προσεγγίσεις.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:48 - 13 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.