ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Goldman Sachs λέει «αγοράστε ΔΕΗ»

16:26 - 21 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Γιατί η Goldman Sachs λέει «αγοράστε ΔΕΗ»
Σύσταση «buy» δίνει η Goldman Sachs για τη μετοχή της ΔΕΗ, σε ανάλυσή της, στην οποία δίνει σημαντικό περιθώριο ανόδου τόσο για τη μετοχή όσο και για τα κέρδη της εταιρείας, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η προτεινόμενη αναδιάρθρωση της.

Ο οίκος αναφέρει ότι, εάν ληφθεί υπόψιν η προγραμματισμένη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ το 2015 και η αύξηση των τιμολογίων το 2016, προβλέπεται μέση ετήσια αύξηση των κερδών κατά 25% έως το 2018 και περιθώριο ανόδου της μετοχής στο 50%.

 

Με βάση τις προβλέψεις της, η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με discount έως 69% σε σχέση με τα Ρ/Ε του κλάδου.

 

Ο οίκος, διατηρώντας τη σύσταση «buy», δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 9,8 ευρώ.

 

Ο οίκος τονίζει βέβαια το ρίσκο της πολιτικής επέμβασης στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δηλώσει ότι, εάν κυβερνήσει, θα ακυρώσει την αποκρατικοποίηση. Στη συνέχεια, η Goldman Sachs εξηγεί ότι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να γίνει τον Ιούλιο του 2015, δηλαδή πριν από τις εκλογές του 2016. Ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχει το ρίσκο πρόωρων εκλογών το 2015 και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

 

Μάλιστα, ο οίκος προσθέτει ότι προσδοκά ότι η τρόικα και η ΕΕ θα συνεχίζουν να πιέζουν για την ιδιωτικοποίηση για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.