ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δάνειο για τους πυρόπληκτους έχει κολλήσει η συμφωνία του Νηρέα με τις τράπεζες

01:01 - 05 Νοε 2014 | Επιχειρήσεις
Στο δάνειο για τους πυρόπληκτους έχει κολλήσει η συμφωνία του Νηρέα με τις τράπεζες
Ακόμα και το δάνειο για… πυρόπληκτους που είχε λάβει κατά το παρελθόν ο κ. Αρ. Μπελλές του Νηρέα φέρονται διατεθειμένες να ρυθμίσουν οι πιστώτριες τράπεζες. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι η μόνη λεπτομέρεια που απομένει για να προχωρήσει το business plan της πολύπαθης εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών, η εταιρεία να σωθεί και να προχωρήσει μπροστά. Αυτό αναφέρουν λοιπόν, καλά ενημερωμένες πηγές θεωρώντας ότι είναι θέμα να κλείσει η συμφωνία του Νηρέα με τις τράπεζες.

 

Η Νηρεύς γίνεται η δεύτερη εταιρεία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στην οποία οι Τράπεζες θα αναλάβουν υψηλό πλειοψηφικό ποσοστό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αγγίξει το 70%. Αν και εφόσον περάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας, οι συζητήσεις επί του οποίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο, κύκλοι που εμπλέκονται συνολικά στην αναδιάρθρωση του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών αναφέρουν μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στο μήνα να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου αυτή να εγκρίνει το σχέδιο.

 

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει την κεφαλαιοποίηση δανείων ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ και μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διοίκηση της εταιρείας, έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες και η τιμή μετατροπής. Πάντως, στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2014 το υπόλοιπο του μακροπρόθεσμου ποσού των δύο πυρόπληκτων δανείων που έχει λάβει η «Νηρεύς» από την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα μεταφέρθηκε σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό, με συνέπεια αυτός να αυξηθεί κατά 35,3 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή του ιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας κ. Μπελλέ, μετά την αναδιάρθρωση, αναμένεται να υποχωρήσει σε περίπου 5%, από 21,16% σήμερα. Αναλόγως αναμένεται να υποχωρήσει και η συμμετοχή του Γεωργιανού Κάκχα Μπεντουκίτζε (της Linnaeus Capital Partners) που σήμερα ανέρχεται σε 23,68%. Ο κ. Μπελλές πιθανότατα θα συμμετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κλείδωσε η συμφωνία για τα εγγυημένα από το Δημόσιο δάνεια.  Κατόπιν αυτού και μετά και την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των ομολογιούχων της Νηρεύς, στο πλαίσιο της οποίας εγκρίθηκε η καταβολή της επόμενης δόσης του μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, έχει ανοίξει ο δρόμος για να συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.  

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 04 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.