ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Βολές" και... προειδοποιήσεις Γιαννακόπουλου κατά της κυβέρνησης

15:30 - 19 Νοε 2014 | Επιχειρήσεις
"Βολές" και... προειδοποιήσεις Γιαννακόπουλου κατά της κυβέρνησης
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κατηγορώντας ευθέως τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για την «κατρακύλα», όπως είπε, της υγείας και τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι «έκανε τα πάντα για να γραφτεί το τέλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προς τέρψιν ξένων συμφερόντων», εισπράττοντας θερμά χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιαννακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε πολιτική λιτότητας και απαξίωσης της υγείας γενικότερα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους ασθενείς σε απόγνωση, σε νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, σε φαρμακεία με άδεια ράφια και σε μια φαρμακοβιομηχανία που βλέπει το μέλλον μαύρο.

«Το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατρακύλα της υγείας το έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος, κάνοντας λόγο για «ανθρωποκτόνο» νόμο περί συνταγογράφησης δραστικής ουσίας.

Έπειτα, ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση: «Συνεχιστής αυτής της πολιτικής και ένθερμος υποστηρικτής του Βερολίνου, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε τα πάντα για να γραφτεί το τέλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προς τέρψιν ξένων συμφερόντων».

Ο κ. Γιαννακόπουλος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. «Έτσι βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με μεγάλες μειώσεις τιμών στα φάρμακα που τείνουν να μην αναταπορκρίνονται στο κόστος παραγωγής, τουλάχιστον της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να υπολογίζει με τιμές Ινδίας και Πακιστάν».

Μάλιστα, τόνισε ότι τα «χαράτσια του rebate και του clawback» έχουν οδηγήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε μη βιώσιμο σημείο.

«Στα νοσοκομεία η κυβέρνση επιμένει σε ανεφάρμοστα στην πράξη μέτρα, όπως το μοντέλο του ενός προμηθευτή, το οποίο έχει αποδειχτεί αποτυχημένο», επεσήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος και συνέχισε: «Οι διαγωνισμοί διεξάγονται με κλειδωμένες τιμές, πετώντας ουσιαστικά τις ελληνικές εταιρείες εκτός διαγωνισμών».

«Επιπλέον, η κυβέρνηση διατηρεί την ανεπαρκέσταστη φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος, κάνοντας αναφορά και στο φαινόμενο της αποκατάστασης παραδοσιακών και καταξιωμένων φαρμάκων, το οποίο οδηγεί σε ταλαιπωρία τους Έλληνες ασθενείς.

«Από την αλλη η φαρμακοβιομηχανία υποχρεώνεται να πληρώνει δυσβάσταχτες επιστροφές», πρόσθεσε.

«Οι συναλλαγές με το Δημόσιο έχουν ρίσκο θα έλεγε πιθανόν και σ' αυτήν την περίπτωση ο κ. Βορίδης. Με αυτή την σοβαρότητα φαίνεται πως αντιμετωπίζει τη φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων, όπως έκανε άλλωστε και με το σκάνδαλο της μεταβίβασης του νοσκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" στην Τράπεζα Πειραιώς και το φόρτωμα των χρεών στις πλάτες των προμηθευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

«Εμείς δεν θέλουμε οι συναλλαγές με το δημόσιο να έχουν ρίσκο, θέλούμε ένα αξιόπιστο και σοβαρό δημόσιο», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «μέσα σ' αυτές τις συνθήκες πολέμου, η ΒΙΑΝΕΞ παραμένει πιστή στα ιδανικά που πρεσβεύει κατά την 90χρονη πορεία της».

«Έχουμε πει όχι σε απολύσεις, όχι σε μειώσεις μισθών και συνεχίζουμε να προσφέρουμε υψηλών προδιαγραφών ελληνικό φάρμακο με νέες επενδύσεις, σχεδιασμό νέων προϊόντων και αύξηση της εξωστρέφειας. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούμε με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των Ελλήνων πολιτών, δίχως να ακούσουμε ούτε ένα μπράβο από κανέναν.Είναι φανερό πλέον ότι οι αξίες μας δεν συμβαδίζουν με εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έιναι αποφασισμένη να οδηγήσει τους Έλληνες στην εξαθλίωση», σχολίασε ο κ. Γιαννακόπουλος και έκλεισε την ομιλία του προειδοποιώντας: «Να είστε βέβαιοι πάντως ότι έρχεται η ώρα της αλλαγής!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.