ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι βλέπουν οι θεσμικοί στην Kleemann;

11:10 - 12 Δεκ 2014 | Επιχειρήσεις
Τι βλέπουν οι θεσμικοί στην Kleemann;
Aγορές από θεσμικά χαρτοφυλάκια παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη μετοχή της Kleemann, με τους διαχειριστές να εξηγούν ότι είναι μία από τις εταιρείες που έχουν μεγάλη και καταλυτική διείσδυση στις ξένες αγορές.

Περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων προσδοκά και για το 2015 η διοίκηση της Kleemann, με σημαντικό κομμάτι των εσόδων να προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως η Kleeman αύξησε το 2014 τις πωλήσεις της περίπου κατά 10% και στην Ελλάδα (κοντά στα 11 εκατ. ευρώ), παρά την συνεχιζόμενη κάμψη της εγχώριας οικοδομικής δραστηριότητας: «Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας, τα οποία μάλιστα προσφέρουμε σε προσιτές τιμές, με αποτέλεσμα να διαθέτουν μια πολύ καλή σχέση value for money και έτσι να κερδίζουμε μερίδια αγοράς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασβεστόπουλος.

 

Η διοίκηση της εισηγμένης πάντως αναφέρθηκε και στην ανάγκη της αντικατάστασης πολλών από τους υπάρχοντες παλαιούς ανελκυστήρες που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι επικίνδυνοι. «Εκτιμούμε πως από τους περίπου 450.000 ανελκυστήρες που λειτουργούν στην Ελλάδα, γύρω στους 150 με 200 χιλιάδες έχουν πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ασβεστόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο νόμος για την αντικατάσταση των παλαιών ανελκυστήρων (έστω και με ορισμένες ελλείψεις) έχει ψηφιστεί, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη. «Οι Έλληνες θα πρέπει να πειστούν για το πόσο σημαντικό πράγμα και να αντιληφθούν ότι αξίζει τον κόπο να υποβληθούν στη συγκεκριμένη δαπάνη. Η Kleeman δίνει μεγάλη έκπτωση σε όσους το αποφασίζουν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 

Οι αισιόδοξες αυτές δηλώσεις έρχονται στο τέλος μιας πολύ καλής χρονιάς για την Kleeman, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να σημειώσουν περιορισμένη άνοδο και τα κέρδη σημαντική αύξηση, με τον Όμιλο να έχει παρουσία σε 98 χώρες, να διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής (Ελλάδα, Σερβία και Κίνα) και να έχει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα περισσότερα από το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων). «Πολιτική μας είναι να χρηματοδοτούμε τις επενδύσεις μας με ίδια κεφάλαια» αναφέρθηκε.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.