ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mεβγάλ: Η συμφωνία με τη Vivartia είναι ακόμη ανοικτή

01:00 - 24 Δεκ 2014 | Επιχειρήσεις
Mεβγάλ: Η συμφωνία με τη Vivartia είναι ακόμη ανοικτή
Μπορεί το deal της Μεβγάλ με την Vivartia να μην προχώρησε και μάλιστα παρά τις ευλογίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όμως γνωστός παράγοντας από τον κτηνοτροφικό κόσμο μας τόνισε ότι ακόμη τίποτα δεν είναι οριστικό, εννοώντας ότι η νυν διοίκηση της Μεβγάλ δεν έχει κλείσει καμία πόρτα αμετάκλητα.

Βεβαίως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πληροφορίες αναφέρουν ότι η νυν διοίκηση της Μεβγάλ, υπό τον Πέτρο Παπαδάκη, βρίσκεται πιο κοντά στο κλείσιμο μιας συμφωνίας με ξένη δύναμη-επενδυτή -βρετανικό fund- ενώ δεν αποκλείεται η ελληνική διοίκηση να έχει πάρει επ'αυτού και "προστάντζα" .

 

To θέμα κατά τον ίδιο παράγοντα είναι ότι από τη στιγμή που η εταιρεία δεν έχει το περιθώριο του χρόνου αλλά και του χρήματος να αναμένει καταρχήν την τόνωση της ελληνικής αγοράς κοντοζυγώνει η κίνηση της, η οποία δεν προβλέπεται αργότερα από το προσεχές τρίμηνο. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες της βορειοελλαδίτικης εταιρείας είναι και έτοιμοι να δώσουν την πλειοψηφία του κεφαλαίου της κοψοχρονιά.

 

Από την άλλη, σημειώνει ο συγκεκριμένος παράγοντας μολονότι κανείς δεν αμφισβητεί τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία με βασικότερα τις υψηλές δανειακές της υποχρεώσεις και την ανύπαρκτη ρευστότητα, όπως αποτυπώνουν και οι καθυστερημένες καταβολές προς τους προμηθευτές πρώτης ύλης αλλά και τους εργαζόμενους, κανείς δεν μπορεί και να παραβλέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η εταιρεία στον κλάδο τόσο εντός της εσωτερικής αγοράς όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα για την Ελλάδα αξίζει να επισημανθεί ότι το μερίδιό της στη Βόρειο Ελλάδα είναι πάνω από 20%. Στο εξωτερικό από την άλλη, λίγοι γνωρίζουν ότι είναι ο βασικός εξαγωγέας σε φέτα και κάτι ανάλογο επιδιώκει να πετύχει τελευταίως η εταιρεία και στο γιαούρτι. 

 

Χαρη δε στις εξαγωγές κατάφερε να συγκρατήσει την πτώση των πωλήσεών της στην εσωτερική αγορά και έτσι ο τζίρος της το 2013 διαμορφώθηκε στα 150 εκατ ευρώ από 173 εκατ ευρώ το 2012 και 186 εκατ ευρώ το 2011.

  

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:52 - 23 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.