ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yφαντής: Deal με την Lidl -Στα 125 εκατ. ευρώ ο τζίρος της χρονιάς

19:00 - 30 Δεκ 2014 | Επιχειρήσεις
Yφαντής: Deal με την Lidl -Στα 125 εκατ. ευρώ ο τζίρος της χρονιάς
Σε συζητήσεις για επέκταση της συνεργασίας τους και στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες η αλλαντοβιομηχανία Υφαντής με την λιανεμπορική αλυσίδα Lidl. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη από φέτος εκτεταμένη συνεργασία, καθώς η εταιρεία Υφαντής προμηθεύει τα ελληνικά καταστήματα της Lidl με τρεις κωδικούς αλλαντικών, φθάνοντας η παραδοτέα ποσότητα τους 100 τόνους το μήνα. Πηγές αναφέρουν ότι η νέα συζήτηση που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο μερών είναι η αλλαντοβιομηχανία Υφαντής να παραδίδει εμπόρευμα και σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Στόχος της διοίκησης Υφαντής είναι το 2015 να προχωρήσει και σε άλλες στρατηγικές συνεργασίες με βασικούς παίκτες του λιανεμπορίου, όπου ήδη πρωταγωνιστεί, καθώς τα προϊόντα του βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ στους βασικούς του πελάτες είναι και ο όμιλος Goody's αλλά και η Ηellenic Catering.
 
Παρά την κρίση ο όμιλος αναμένει για φέτος αύξηση πωλήσεων έναντι του περυσινού διαστήματιος φθάνοντας τα 125 εκατ. ευρώ από 118 εκατ. ευρώ που ήτα πέρυσι. Την ίδια στιγμή με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει και η θυγατρική του στη Ρουμανία. H Υφαντής Ρουμανία ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα έχει παραγωγή 10 τόνων ημερησίως. Η εταιρεία αποτελείται από ένα εργοστάσιο στο Βουκουρέστι 3,500 τ.μ. και  4 κέντρα διανομής (Timisoara, Oradea, Κλουζ, Κραϊόβα). Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο φετινός τζίρος της θυγατρικής θα κλείσει στα 11 εκατ. ευρώ από περίπου 7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013. Ανοδο που οφείλεται στην αυξανόμενη κατανάλωση αλλαντικών στην χώρα των 25 εκατ. κατοίκων. Σήμερα η κατά κεφαλήν κατανάλωση στη Ρουμανία είναι 8-10 κιλά το άτομο.
 
H εικόνα του ομίλου
 
Ο Όμιλος εταιρειών ΥΦΑΝΤΗΣ αποτελείται από 3 εργοστάσια:

3 εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος
ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. | Αθήνα
IFANTIS ROMANIA S.A. | Βουκουρέστι
LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε. | Αλεξανδρούπολη

11 κέντρα διανομών ‘ΥΦΑΝΤΗΣ” (Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κρήτη, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδος, Τρίπολη).

1 κέντρο διανομής κατεψυγμένων λαχανικών

4 κέντρα διανομής IFANTIS ROMANIA S.r.l. εντός Ρουμανίας (Timosoara, Cluj, Pitest, Oradea)

1 κέντρο διανομής της LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ ΑΕ (Αθήνα).

1 Μονάδα παραγωγής φέτας, Τρίκαλα

1 εργοστάσιο παραγωγής κατεψυγμένων φαγητών ΙFANTIS ΚΟΥΖΙΝΑ
 
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 30 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.