ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Ρούσσος: Αυτή θα είναι η στρατηγική της Revoil το 2015

00:15 - 03 Ιαν 2015 | Επιχειρήσεις
Γ. Ρούσσος: Αυτή θα είναι η στρατηγική της Revoil το 2015
Η προσέλκυση νέων πρατηρίων αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής και η συνέχιση του προγράμματoς εξοικονόμησης πόρων σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της εταιρείας συνθέτουν μεταξύ άλλων την στρατηγική της εταιρείας Revoil το 2015, όπως την παρουσίασε στο Reporter, o πρόεδρός της, Γιώργος Ρούσσος. Εκτίμησε δε ότι δεν αναμένει συγκέντρωση δυνάμεων τη νέα χρονιά καθώς το σύνολο των εταιρειών είναι εκτεθειμένο σε υψηλό δανεισμό, ενώ η χρηματοδότηση από τις τράπεζες είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Σε ποιους τομείς θα εστιάσει την πολιτική της η εταιρεία το 2015;

 

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε το 2015 επικεντρώνεται στην στοχευμένη εμπορική πολιτική προσέλκυσης νέων πρατηρίων με πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής, στην αύξηση των καταναλώσεων στο υπάρχον δίκτυο καθώς και στη συνέχιση του προγράμματος  εξοικονόμησης πόρων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Εταιρείας χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στην υψηλή ποιότητα προιόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά το δίκτυο πρατηρίων με τα σήματά μας διευρύνθηκε με 35 νέες συνεργασίες.

 

Πως έκλεισε το 2014, από πλευράς οικονομικών μεγεθών;

 

Η φετινή χρονιά, όπως έχουν δείξει και τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία εννιαμήνου, από πλευράς οικονομικών μεγεθών αναμένεται να κλείσει με αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA και συρρίκνωση των ζημιών προ φόρων σε σχέση με το 2013.  
Οσον αφορά γενικότερα για την αγορά, πιστεύετε ότι θα έχουμε συγκέντρωση δυνάμεων;

 

Ο αριθμός των πρατηρίων από 8.500 προ κρίσης έχει συρρικνωθεί στα 5.000 πρατήρια, ενώ εκτιμώ ότι μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών άλλα 500 πρατήρια θα αναστείλουν την λειτουργία τους. Σε επίπεδο εταιριών η συγκέντρωση με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εύκολη καθώς το σύνολο των Εταιριών είναι εκτεθειμένο σε υψηλό δανεισμό, μεγάλες υποχρεώσεις ενώ και η χρηματοδότηση από τις τράπεζες είναι εξαιρετικά περιορισμένη.  

 

To προφίλ της εταιρείας

 

Η REVOIL ιδρύθηκε το 1982 με κύρια δραστηριότητα την εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων. Κυριότερο αρωγό στο ξεκίνημα αυτής της δραστηριότητας αποτέλεσαν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων, τις οποίες διέθετε η Εταιρεία στη νήσο Χίο.

 

Έτος σταθμός για την πορεία και την εξέλιξη της Εταιρείας αποτελεί το 1995, χρονιά κατά την οποία η Εταιρεία εξαγοράζεται από τους σημερινούς μετόχους. Με την εξαγορά της Εταιρείας, το Μάιο του 1995, οι νέοι μέτοχοι θέτουν ως κυριότερους στόχους την ενδυνάμωση της Εταιρείας στον κλάδο εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων μέσω της ανάπτυξης δικτύου πρατηρίων, την αύξηση του μεριδίου αγοράς, την επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής υγρών καυσίμων στη νήσο Χίο, την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών καθώς επίσης και τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας.

 

Η "επιθετική" πολιτική προσέλκυσης νέων πρατηρίων, στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο εμπορίας πετρελαιοειδών, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική και η Εταιρεία από το Μάιο του 1995 έως σήμερα έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο 532 πρατηρίων τα οποία φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της και το οποίο εκτείνεται στο σύνολο σχεδόν της Ελληνικής επικράτειας, κατέχοντας μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 10%.

 

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία είναι κάτοχος αδειών εμπορίας Α΄ και ΣΤ΄ με τις οποίες ασκεί πανελλαδική εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων καθώς επίσης και κάτοχος άδειας εμπορίας Ε΄ με την οποία ασκεί εμπορία ναυτιλιακών και αεροπορικών καυσίμων.

 

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία συνεργάζεται με 167 πρατήρια τα οποία φέρουν το σήμα "Α.Π." (Ανεξάρτητο Πρατήριο) καθώς επίσης και με μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης.

 

Παράλληλα με την εμπορία υγρών καυσίμων, η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά λιπαντικών διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων τα οποία φέρουν το διακριτικό σήμα revolution (λιπαντικά βενζινοκινητήρων, πετρελαιοκινητήρων, υδραυλικών συστημάτων, οδοντωτών τροχών και αγροτικών μηχανημάτων) καθώς επίσης διαθέτει και ειδικά προϊόντα με την εγγύηση ποιότητας REVOIL.

 

Το 1996 κρίθηκε αναγκαία η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων στη Χίο με ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 1997.

 

Η ανάπτυξη της Εταιρείας οδήγησε το 1997, στην αγορά έκτασης στη Νέα Καρβάλη Καβάλας με απώτερο σκοπό την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής υγρών καυσίμων. Η ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1999 και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2000. Ενώ, από το Μάιο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2003 διήρκησε η επέκταση των εγκαταστάσεων της Καβάλας.

 

Το Δεκέμβριο 2000 υλοποιήθηκε η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βάρη Αττικής, όπου στεγάζεται το σύνολο των διοικητικών υπηρεσιών.

 

Σήμερα οι εγκαταστάσεις της Χίου διαθέτουν 12 δεξαμενές υγρών καυσίμων με χωρητικότητα 7.048 κ.μ., σύγχρονο προβλήτα και αγκυρόβολιο εκφόρτωσης πλοίων και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα αυτόματης φόρτωσης των βυτιοφόρων με διασφάλιση ανάκτησης των ατμών βενζίνης.

 

Στην Καβάλα διατίθεται δυναμικότητα αποθήκευσης 37.300 κ.μ. με 18 δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων, υποθαλάσσιο και επίγειο αγωγό μεταφοράς καυσίμων, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ασφαλές αυτόματο σύστημα πυροπροστασίας καθώς επίσης και ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης φόρτωσης βυτιοφόρων τελευταίας τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση στη Νέα Καρβάλη Καβάλας είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 

Εκτός των δύο ανωτέρω εγκαταστάσεων η Εταιρεία μισθώνει και μία τρίτη στον Ασπρόπυργο Αττικής χωρητικότητας 8.036 κ.μ., η οποία εξυπηρετεί το δίκτυο πρατηριών της Revoil στη Νότιο Ελλάδα.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:39 - 02 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.