ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chipita: Τα νέα επιχειρηματικά σχέδια οδήγησαν την εταιρία πίσω στην Ελλάδα

13:16 - 08 Ιαν 2015 | Επιχειρήσεις
Chipita: Τα νέα επιχειρηματικά σχέδια οδήγησαν την εταιρία πίσω στην Ελλάδα
Να ενισχύσει την χρηματοοικονομική της εικόνα και να προσπαθήσει να διαμορφώσει όρους προσέλκυσης κεφαλαίων προσπαθεί η Chipita με την επαναφορά της έδρας της στην Ελλάδα μετά την απορρόφηση της μητρικής της εταιρείας UFIB που είχε μεταφερθεί στην Κύπρο και αντιπροσώπευε τις διεθνείς δραστηριότητας του ομίλου.

Η συγχώνευση της Chipita και της κυπριακής UFIB Limited, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη δημιουργεί έναν όμιλο με έδρα την Ελλάδα και μετοχικό κεφάλαιο (της UFIB Limited), που ανέρχεται στα 100,9 εκατ. ευρώ και συνολικό ενεργητικό 466 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή η εταιρία θα προσπαθήσει να φέρει νέα κεφάλαια στην εταιρία. Δεν είναι τυχαίες μάλιστα οι εξελίξεις αυτές με τα σχέδια της Chipita για απορρόφηση της εταιρίας ΝΙΚΑΣ.


Η Chipita δραστηριοποιείται διεθνώς σε 4 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: τα croissants και παρεμφερή προϊόντα ζύμης, τα αλμυρά snacks (Bake Rolls), τα cakes και τα ζαχαρώδη προϊόντα. Προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές συνολικά 65 χωρών είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών, τα οποία παράγονται σε 18 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.