ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει με την Algae Farms;

01:01 - 20 Ιαν 2015 | Επιχειρήσεις
Τι συμβαίνει με την Algae Farms;
Στα… φύκια περιπλέκεται η υπόθεση της Algea Farms, μιάς μικρής εταιρείας από την Πρέβεζα που ασχολείται με την παραγωγή βιοκαυσίμων από άλγη, καθώς αναζητεί χρηματοδότηση και δεν τη βρίσκει.

Μάλιστα, η Algae Farms είναι η μόνη στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί άλγη για την παραγωγή προϊόντων ανανεώσιμων βιοκαυσίμων, με κύριο χαρακτηριστικό ότι εκμεταλλεύεται μη καλλιεργήσιμη γη και άρα δεν επηρεάζεται η παραγωγή τροφίμων. Ταυτόχρονα η παραγωγή της είναι φιλική στο περιβάλλον αφού μέσω της φωτοσύνθεσης απορροφάται διοξείδιο του άνθρακα.

 

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο και συγκεκριμένα, στα τέλη του ίδιου μήνα ξεκίνησε η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της Algae στο Χρηματιστήριο στην ΕΝ.Α.ΣΤΕΠ (τη νέα αγορά για μικρομεσαίες δυναμικές επιχειρήσεις) ζητώντας ένα μικρό ποσό για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 1 – 1,5 εκατ. ευρώ. Η δημόσια εγγραφή δεν πήγε καλά. Μαζεύτηκαν περίπου 900 χιλιάδες ευρώ, ήταν τότε που είχε αρχίσει να χαλάει και το κλίμα στην αγορά. Η εταιρεία επρόκειτο να προσπαθήσει και πάλι το Σεπτέμβριο, αλλά και πάλι δεν προχώρησε.

 

Την περασμένη Τρίτη, που ανακοινώθηκε επίσημα στους δημοσιογράφους η πρώτη επενδυτική πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης, της Winnersfund, μέσα στις ιδέες προς χρηματοδότηση ήταν και αυτή της Algae Farms, όπου θα γινόταν εγγραφή για 100 χιλιάδες ευρώ. Σημειωτέον, ότι η Winnersfund δεν πρόκειται τελικά να συμπεριλάβει την Algae Farms στις προς χρηματοδότηση ιδέες της. Και όχι μόνο αυτό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και αλλάζει χέρια. Αποφάσισε να βγει μπροστά ο εμπνευστής της ιδέας των βιοκαυσίμων από άλγη κ. Ι. Αντωνιάδης, αναλαμβάνοντας θέση στο διοικητικό συμβούλιο και στο management, απαιτώντας την παραίτηση του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου κ. Π. Παναγιωτόπουλου. Τόσο το καλοκαίρι, όσο και τώρα που η εταιρεία ζητούσε χρηματοδότηση από την αγορά είχαν ακουστεί διάφορες φήμες σχετικά με τα πρόσωπα που διάρθρωναν το διοικητικό συμβούλιο, ενώ οι ίδιες οι τράπεζες που είχαν αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο, λεγόταν ότι είχαν τις αμφιβολίες τους για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Σημειωτέον, ότι η εταιρεία έχει και site το οποίο έχει και ενότητα με… ενημέρωση των επενδυτών, ενώ δεν έχει καμία σχέση με το Χρηματιστήριο και προσφάτως με την Winnersfund!.. Η ίδια η εταιρεία πάντως, δηλώνει ότι θα συνεχίσει κανονικά το επενδυτικό της πρόγραμμα. Πώς θα γίνει αυτό όμως;

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.