ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αύξηση πωλήσεων 4% στο πρώτο τρίμηνο του 2015

16:57 - 17 Ιουν 2015 | Επιχειρήσεις
Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αύξηση πωλήσεων 4% στο πρώτο τρίμηνο του 2015
Θετικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του 2015 για την εταιρεία Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ A.E. καθώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, η εταιρεία εμφανίζει αύξηση κύκλου εργασιών κατά περίπου 4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε ένα νέο καινοτόμο προϊόν της στην αγορά άρτου. Πρόκειται για ένα ψωμί με «Αρχαία Σπορά» που διαθέτει τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά προκειμένου να κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στο μέλλον της ελληνικής αγοράς άρτου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας παρουσίασε τα Οικονομικά της Στοιχεία όπως αυτά καταγράφονται στον ισολογισμό του έτους 2014, αλλά και όπως αυτά εμφανίζονται τους πρώτους μήνες του 2015. 

Το 2014 η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. πραγματοποίησε πωλήσεις 133,7 εκατ. ευρώ, έναντι 126,4 εκατ. ευρώ το 2013 (αύξηση 5,7%). Τα κέρδη της κατόπιν φόρων ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ έναντι 7,8 εκατ. ευρώ το 2013 (αύξηση 5%). Κατά τη διάρκεια του 2014 η εταιρεία πέτυχε σημαντική μείωση του τραπεζικού της δανεισμού από 40 εκατ. ευρώ σε 25 εκατ. ευρώ. 

Ταυτόχρονα, η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ενίσχυσε τη θέση της σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Παραμένει αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα της μπισκοτοποιίας, με νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς για το 2014 ανήλθε σε 64%, έναντι 62% το 2013.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. αναπτύσσεται δυναμικά και στις διεθνείς αγορές με κύριο στόχο την επώνυμη διείσδυση των προϊόντων στα τοπικά Οργανωμένα Δίκτυα Λιανικής, με έμφαση στις Ευρωπαϊκές Αγορές και τις Αγορές της Μέσης Ανατολής. Η εταιρεία αποσκοπεί στον τριπλασιασμό των εξαγωγών της την επόμενη διετία.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. παραμένει προσηλωμένη στο αναπτυξιακό της πλάνο, με έδρα την Ελλάδα, με σεβασμό στους καταναλωτές και με βάση την έρευνα και την καινοτομία. Επενδύει από 7 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως σε νέα προϊόντα, σε νέες τεχνολογίες και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της.

«Οι Έλληνες είναι αυτοί που κράτησαν την εταιρεία μας στην κορυφή, τρεις γενιές τώρα. Οι Έλληνες είναι αυτοί που εμπιστεύονται για περισσότερο από 90 χρόνια τα προϊόντα μας. Στην ελληνική Οικονομία επενδύουμε, την ελληνική επιχειρηματικότητα ενισχύουμε, με βάση την Ελλάδα θα αναπτυχθούμε περαιτέρω. Το μέλλον μας είναι εκεί που βρίσκονται οι ρίζες μας» δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.