ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα μισά λεφτά της εγγυητικής ζητούν από το Δημόσιο επιχειρηματίες

08:49 - 18 Ιουν 2015 | Επιχειρήσεις
Tα μισά λεφτά της εγγυητικής ζητούν από το Δημόσιο επιχειρηματίες
Με απομείωση της εγγυητικής προσπαθούν να πάρουν τα λεφτά τους οι εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε διαγωνισμούς του δημοσίου.

Στέλεχος εταιρείας που "τρέχει" διαγωνισμούς στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως μας ανέφερε ότι έχει να "δει" χρήματα από το Δημόσιο πάνω από 2 χρόνια και αυτό παρά το γεγονός ότι τα σχετικά έργα βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προταθεί από ορισμένους επιχειρηματίες που έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο να γίνει απομείωση της εγγυητικής επιστολής που έχουν καταθέσει. Όπως επισημαίνουν, εάν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς προκειμένου έτσι να απελευθερωθούν χρήματα -οι εγγυητικές είναι κλεισμένες στις τράπεζες- ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι εταιρείες τους, οι οποίες δεν ευθύνονται για την στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος.

Η πρόταση αυτή εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται σχετική απάντηση. Το θέμα, ωστόσο, είναι όχι μόνο το πότε θα πάρουν οι δικαιούχοι τα χρήματά τους αλλά και τι επιχειρηματικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν οι επόμενοι διαγωνισμοί του δημοσίου υπό τις παρούσες συνθήκες με δεδομένη την έλλειψη κρατικής ρευστότητας.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 18 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.