ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λεπτομέρειες του deal Σελόντα-Δίας

15:27 - 22 Ιουλ 2015 | Επιχειρήσεις
Οι λεπτομέρειες του deal Σελόντα-Δίας
Λεπτομέρειες για τη συμφωνία της Ιχθυοτροφεία Σελόντα με τη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες περιλαμβάνει η έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της τελευταίας που δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Σελόντα με την από 30.04.2015 απόφασή του ενέκρινε την σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ΔΙΧΘ, των πιστωτών της, και της Σελόντα ως εκ τρίτου συμβαλλόμενης, για την εξυγίανσης της πρώτης σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 106β ΠτΚ.

Συνοπτικά η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση στη Σελόντα, ως εισφορά σε είδος, του συνόλου του ενεργητικού της ΔΙΧΘ, ποσού περίπου 69 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και τμήματος του παθητικού της, ποσού 29,6 εκατομμυρίων ευρώ και σε επίπεδο ομίλου, παθητικό ποσού 48 εκατομμυρίων ευρώ. Το μη μεταβιβαζόμενο παθητικό της ΔΙΧΘ, ήτοι ποσοστό 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεων της, θα καλυφθεί με την απόκτηση μετοχών της εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα. Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η Σελόντα θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ποσού12,4 εκατομμυρίων ευρώ με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και έκδοση 41.261.980 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή υπέρ της ΔΙΧΘ. Στη συνέχεια οι νέες μετοχές θα μεταβιβασθούν στους πιστωτές αυτής για την ικανοποίησή τους.
Σύμφωνα με την έκθεση του δ.σ, το μετοχικό κεφάλαιο της Σελόντα θα αυξηθεί συνολικά κατά το ποσό των €12.378.594,00 με την έκδοση 41.261.980 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστική αξίας €0,30 η κάθε μία, υπέρ της ΔΙΧΘ με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.
Έτσι το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Σελόντα μετά την ως άνω αύξηση θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των €73.649.149,20, διαιρούμενο σε 245.497.164 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.
Το σύνολο των εναπομενουσών υποχρεώσεων που δεν θα μεταβιβαστεί στην Σελόντα, θα ικανοποιηθεί δια της pro rata μεταβίβασης στους πιστωτές μετοχών της εταιρείας.
Ο αριθμός των νέων μετοχών που προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο προς έγκριση στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας να εκδοθούν και να αναληφθούν από την ΔΙΧΘ ως αντάλλαγμα εισφοράς της επιχείρησης της στην εταιρεία, προκύπτει έπειτα από αποτίμηση των δύο εταιρειών. Βάσει των παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προτείνει να διανεμηθούν οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της μεταβίβασης της επιχείρησης επί τη βάσει της κατωτέρω σχέσης ανταλλαγής:
Η σχέση ανταλλαγής προσδιορίστηκε 4,95 προς 1 λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της ΔΙΧΘ που θα εισφερθεί, και την αποτίμηση της Σελόντα.
Οι νέες μετοχές που θα διανεμηθούν στους πιστωτές της ΔΙΧΘ, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες σχέσεις ανταλλαγής θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή κερδών τηςΣελόντα από την χρήση 1.1.2015 -31.12.2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.