ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τα εργαλεία ανοικτών δεδομένων από το πρόγραμμα LinDA

13:27 - 13 Νοε 2015 | Επιχειρήσεις
Στις 20 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00, το ερευνητικό έργο LinDA, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS- διοργανώνει το ανοιχτό Athens Workshop & Hackathon 2015 πάνω σε καινοτόμα εργαλεία ανοιχτών διασυνδεδεμένων δεδομένων (open, linked data) και τη χρησιμότητά τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αντικείμενο του Workshop & Hackathon είναι η παρουσίαση των εργαλείων LinDA και η συμβολή τους στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) μέσω της δυνατότητας διασύνδεσης εταιρικών δεδομένων με ανοιχτά δεδομένα προσβάσιμα σε όλους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν τα αποτελέσματα του έργου από την πρακτική εφαρμογή των εργαλείων LinDA στον κλάδο της υγείας, του περιβάλλοντος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, το Workshop, θα γίνει μια εκτενής συζήτηση με εκπροσώπους εταιριών για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις από την υιοθέτηση τεχνολογιών ανοικτών διασυνδεδεμένων δεδομένων και τα πρακτικά οφέλη στις επιχειρηματικές διαδικασίες. Ενώ, στο 2ο μέρος θα πραγματοποιηθεί το LinDA Hackathon που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών και αναλύσεων με χρήση των εργαλείων LinDA (LinDA Workbench).

Το LinDA είναι ένα ερευνητικό έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο. Το LinDA Workbench είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εργαλείων ανοικτού κώδικα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν εύκολα και γρήγορα να μετατρέπουν τα δεδομένα τους σε μορφή linked data, να τα διασυνδέουν με άλλα ανοιχτά, δημόσια ή ιδιωτικά δεδομένα, να τρέχουν προηγμένες αναλύσεις και να δημιουργούν ελκυστικές απεικονίσεις.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ: http://goo.gl/wJYzlp και δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://goo.gl/forms/5jL5ktEMgu), μέχρι την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.