ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαράντης: Με το βλέμμα στην Πολωνία

12:47 - 18 Δεκ 2015 | Επιχειρήσεις
Σαράντης: Με το βλέμμα στην Πολωνία
Την εξαγορά παραγωγικής μονάδας προϊόντων στην Πολωνία εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος ΣΑΡΑΝΤΗ με στόχο την είσοδο στην αγορά private label προιόντων.

Πρόκειται για την προσάρτηση μονάδας, που ειδικεύεται στην παραγωγή πλαστικής σακούλας (προϊόν που αποτελεί σημαντικό μέρος της γκάμας του ιδιοπαραγώμενου brand Sanitas), η οποία επιπλέον διαθέτει επίσης ευρύ πελατολόγιο όσον αφορά την προμήθεια private label προιόντων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπό εξαγορά εταιρία πέραν της εξυπηρέτησης της πολωνικής αγοράς, δραστηριοποιείται επίσης εξαγωγικά διαθέτοντας συμβόλαια στη Δυτική Ευρώπη.

Η παραπάνω εξαγορά, εφόσον ολοκληρωθεί, σηματοδοτεί τη διείσδυση του ελληνικού πολυεθνικού ομίλου σε μια νέα αγορά, καθώς πέραν της εξυπηρέτησης της ίδιας παραγωγής και των συνακόλουθών συνεργιών που θα προκύψουν, επιτυγχάνεται και η διείσδυση στην αγορά του private label και του σχετικού πελατολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι έως πρότινος η στρατηγική του ομίλου επικεντρωνόταν στην προσάρτηση brands στην ΝΑ Ευρώπη αλλά και στην ελληνική αγορά, προκειμένου να αυξήσει τη διείσδυση του στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων καθημερινής χρήσης (οικιακής χρήσης και καλλυντικών).

Σημειώνεται πάντως ότι η Πολωνία αποτελεί το δεύτερο παραγωγικό hub του ομίλου –πέραν της Ελλάδας όπου έχει μεταφερθεί η παραγωγή καλλυντικών- καθώς εκεί η ΣΑΡΑΝΤΗΣ διαθέτει και δεύτερη μονάδα παραγωγής προϊόντων οικιακής χρήσης. Η θέση της χώρας και η πρόσβαση της παραγωγής που συντελείται σε αυτήν στο διεθνές δίκτυο μεταφορών αποτελεί ένα πλεονέκτημα που ο όμιλος ΣΑΡΑΝΤΗΣ σπεύδει να εκμεταλλευτεί προκειμένου να εξυπηρετήσει το δίκτυο θυγατρικών και αγορών του στη ΝΑ Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.