ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Πού αποσκοπεί με το πωλητήριο στο Hilton

16:00 - 17 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
Alpha Bank: Πού αποσκοπεί με το πωλητήριο στο Hilton
Την έναρξη της διαδικασίας πωλήσεως του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις Α.Ε. -ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Χίλτον Αθηνών-, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Στόχος της τράπεζας, είναι η προσέλκυση επενδυτών υψηλού επιπέδου προς τον σκοπό περαιτέρω αναδείξεως της ξενοδοχειακής μονάδας ως σημείου αναφοράς στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου.

Σε πρώτη φάση, καλούνται οι επενδυτές να δηλώσουν ενδιαφέρον έως την 11η Μαρτίου και στη συνέχεια η Αlpha Bank θα επιλέξει, βάσει των προσφορών, τους επενδυτές που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Alpha Βank, για τη διαδικασία έχει αναλάβει αποκλειστικά η Citigroup Global Markets Ltd («Citi»).

Οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο της Διαδικασίας έως την Παρασκευή 11.3.2016 και ώρα 12.00μ.μ. Λονδίνου. Για ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη διαδικασία θα πρέπει να απευθύνονται προς τους εκπροσώπους της Citi.

Ποιες οι προσδοκίες της Alpha Bank

Η συγκυρία θεωρείται από την τράπεζα ιδιαίτερα ευνοϊκή καθώς το ξενοδοχείο βγαίνει στην αγορά σε μια στιγμή που καταγράφει τρεις συνεχείς ανοδικές χρονιές σε αφίξεις και σε έσοδα, παρουσιάζοντας σταθερή αύξηση στον κύκλο εργασιών του, με την πληρότητα να ανέρχεται πάνω από το 70%.

Στην Alpha Bank εκτιμούν ότι η ποιότητα και η ελκυστική θέση του ξενοδοχείου στην περιοχή της Αθήνας, που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και κομβικό σημείο επιχειρηματικότητας και αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα με τις ανοδικές τάσεις του ελληνικού τουρισμού, θέτουν το Hilton Αθηνών σε πλεονεκτική θέση. Χάρη σε αυτό, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτικών σχημάτων διαφορετικού προφίλ από private equity, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, SWF και ιδιώτες επιχειρηματίες. Η αξία του ξενοδοχείου έχει υπολογιστεί από τον όμιλο στα 170 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον οδηγό στη διαδικασία πώλησης.

To προφίλ του ξενοδοχείου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 506 δωμάτια, 22 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Ανακαινίστηκε πλήρως το 2003 ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων και με την προσθήκη μίας νέας πτέρυγας 84 δωματίων.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία δεν απευθύνεται προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στο πλαίσιο δημοσίας προσφοράς ούτε σχετίζεται με τη διενέργεια δημοσίας προσφοράς στην Ελλάδα ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα. Η διαδικασία απευθύνεται αποκλειστικά προς «ειδικούς επενδυτές» κατά την έννοια του Άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 2 παρ. 1(στ) του ν.3401/2005 και σε επενδυτές που εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 3 παρ. 2(c) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 3 παρ. 2(γ) του ν.3401/2005.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 17 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.