ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

General Electric: Εξαγορά της Smiths έναντι 4,8 δισ. δολ

12:25 - 15 Ιαν 2007 | Επιχειρήσεις
Την εξαγορά της αεροδιαστημικής μονάδας Smiths έναντι 4,8 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η General Electric, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μηχανών jet.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας,  στόχος της διοίκησης είναι η «εκμετάλλευση» της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται στην πολιτική αεροπορία.

Σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GEανέφερε ότι « επικεντρώνουμε τις επενδύσεις μας σε τομείς που θα μας εξασφαλίσουν ηγετική θέση στις μεγάλες αγορές».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου η GE προχώρησε στην εξαγορά και της  Vetco Gray Inc, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή πετρελαίου και τη διύλιση φυσικού αερίου αποφάσισε η General Electric έναντι τιμήματος 1,9 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της εταιρείας, η εξαγορά της Vetco θα προσθέσει στο δυναμικό της GE 4.000 υπαλλήλους και επιχειρήσεις με παρουσία σε περίπου 60 χώρες . Κύριος στόχος της διοίκησης είναι να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για ανεύρεση μορφών παραγωγής ενέργειας, καθώς και να αναπτύξει τα μεγέθη της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.