ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Φ.Καραμανλή αποσύρει τη ναυτιλιακή εταιρεία από το Λονδρέζικο Χρηματιστήριο

10:51 - 03 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
H Φ.Καραμανλή αποσύρει τη ναυτιλιακή εταιρεία από το Λονδρέζικο Χρηματιστήριο
Οι φουρτούνες που επικρατούν στις ναυλαγορές υποχρεώνουν την Hellenic Carriers να αλλάξει την στρατηγική της και να αποχωρήσει από την χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ναυτιλιακής εταιρείας που διευθύνει η Φωτεινή Καραμανλή, κόρη του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφή του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και ξαδέλφη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, θα κληθεί να αποφασίσει σύντομα την διαγραφή των μετοχών από την εναλλακτική αγορά του Λονδρέζικου Χρηματιστηρίου.

Για να μη χάσουν όμως οι μικρομέτοχοι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα προχωρήσει σε μία δημόσια προσφορά για την αγορά των υπόλοιπων μετοχών. ‘Όλες οι αποφάσεις από τη γενική συνέλευση των μετόχων θα πρέπει να ψηφισθούν με την πλειοψηφία του 75%.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της Hellenic Carriers προχωρεί στη λήψη αυτής της απόφασης λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης του 2015, της χαμηλής κεφαλαιοποίησης της εταιρείας, του χαμηλού όγκου των μετοχών που διαπραγματεύονται και τις επικρατούσες συνθήκες στη ναυλαγορά.

Στη χρήση 2015 η Hellenic Carriers πραγματοποίησε έσοδα ύψους 13 εκατ. δολ έναντι 20,5 εκατ. δολ το 2014 και εμφάνισε ζημίες ύψους 33,9 εκατ. δολ έναντι ζημιών 16,9 εκατ. δολ τον προηγούμενο χρόνο. Η Hellenic Carriers είχε εισαχθεί στην αγορά AIM του Λονδίνου τον Νοέμβριο του 2007. Έχει ένα στόλο πέντε πλοίων που μεταφέρουν σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα, σιτηρά, τσιμέντο και άλλα φορτία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.