ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kaperoni BFG: Ανοίγει ο δρόμος για τις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα

12:26 - 03 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Kaperoni BFG: Ανοίγει ο δρόμος για τις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα
Παρουσία 150 εξαγωγικών εταιριών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott) εκδήλωση με θέμα «Οργανωμένες και ασφαλείς εξαγωγές στην αγορά της Κίνας». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο της Κίνας, με το όνομα "World Commerce Valley - YANJIAO International Trade City". Πρόκειται για το μεγαλύτερο, υπό ανέγερση, εμπορικό κέντρο του κόσμου, οι χώροι του οποίου θα περιλαμβάνουν μόνιμο εκθετήριο, ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων και άλλες υπηρεσίες, ενώ στο εγγύς μέλλον θα προστεθούν και τελωνειακές αποθήκες (ο εκτελωνισμός θα γίνεται επιτόπου). Άμεσα δημιουργείται στον ίδιο χώρο και εμπορικό κέντρο (mall) για λιανικές πωλήσεις προϊόντων. Ο ελληνικός χώρος, εμβαδού 10.000 τ.μ., έχει «άρωμα, χρώμα και πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου», είναι σχεδιασμένος από Έλληνες αρχιτέκτονες και θα αποτελέσει «σημείο αναφοράς για όλη την Κίνα».

Η εταιρία Καπερώνη, εξασφάλισε την αποκλειστική αντιπροσώπευση του για την Ελλάδα και την Κύπρο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Kaperoni BFG Α.Ε. κα Νικολέττα Καπερώνη ανοίγει ο δρόμος για ασφαλείς εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κίνα.

Όπως εξήγησε, με τη λειτουργία του από τις 12/7/2016, το εμπορικό κέντρο Yanjiao, θα καταστεί ένα βασικό εργαλείο διεύρυνσης των εμπορικών συναλλαγών και ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών και κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών στην κινεζική αγορά και θα συμβάλει στην  περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Η κα Καπερώνη ανέφερε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες κάθε συμμετέχουσας ελληνικής και κυπριακής επιχείρησης, θα παρουσιάζονται στο νεόδμητο μόνιμο εκθεσιακό χώρο εμβαδού 10.000 τ.μ., ενώ τα δεδομένα τους θα καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του για την προώθηση της πώλησής των στην ευρύτερη αγορά της Κίνας και της Ασίας.

Στους χώρους του θα υπάρχει διαρκής έκθεση, όπου οι συμμετέχουσες ελληνικές και κυπριακές Επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε ένα ευρύτατο πεδίο εξειδικευμένων κινεζικών επιχειρήσεων που αναζητούν ελληνικά ή κυπριακά προϊόντα και υπηρεσίες. Για όλες τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν μόνιμο περίπτερο θα ισχύσουν ιδιαίτερα ευνοϊκοί οικονομικοί όροι και πλήθος διασφαλίσεων.

Με τη λειτουργία του από 12/7/2016, το Yanjiao  θα καταστεί για την Κίνα ένας μεγάλος «Εισαγωγέας» προϊόντων, υπηρεσιών, τουρισμού, τέχνης και πολιτισμού, δημιουργώντας μία “καινούργια ταυτότητα εισαγωγών” στην Κίνα. H καινοτομία του έγκειται στην διαφοροποίηση του από τα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα αφού βασικός στόχος του είναι η εισαγωγή, ανάδειξη, προώθηση και εμπορία αγαθών & υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανά χώρα (country brand).

Το World Commerce Valley με δικές του ενέργειες θα προβάλλει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις στην κατάλληλη κινεζική αγορά. Ειδικότερα για τον τουριστικό τομέα θα υπάρχει δυνατότητα  μεγάλων τουριστικών πακέτων και συνεργασιών, που θα ενισχύσουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και την τουριστική θέση της χώρας μας. 

Όπως ανακοινώθηκε, η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα εισέλθουν στο Yanjiao μαζί με το Βέλγιο, τον Καναδά και τη Ν. Κορέα.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τον υφυπουργό των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του  Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Μάρδα και από το Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης η Εμπορική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, ενώ στελέχη της Kaperoni BFG A.E. ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για όλες τις πτυχές που αφορούν τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου και παρουσίαισαν  τα οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για να εξασφαλίσουν χώρο στο εμπορικό κέντρο μπορούν να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία KAPERONI BFG Α.Ε. στο τηλ. +30 2103630679, +302106104440 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.