ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται deal τραπεζών και Μαρινόπουλου;

09:02 - 09 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Έρχεται deal τραπεζών και Μαρινόπουλου;
Θέμα χρόνου, εάν δεν υπάρξει πολύ μεγάλη ανατροπή-έκπληξη, χαρακτηρίζεται από την αγορά η υπογραφή νέας συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας Μαρινόπουλος και των πιστωτριών τραπεζών, υπό την ALPHA BANK, για την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης.

Η συμφωνία θα αφορά κατά κύριο λόγο το δίκτυο που ανήκει αποκλειστικά στον όμιλο Μαρινόπουλου, ήτοι τα 350 εταιρικά καταστήματα και τα 130 που ελέγχει μέσω συστήματος δικαιόχρησης (franchising).

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης θα διατεθεί ως κεφάλαιο κίνησης, το ύψος του οποίου υπολογίζεται σε 150-200 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές.

Πάντως, όπως λέγεται στην αγορά, πρόκειται για συμφωνία που έρχεται να «κουμπώσει» με το μεγάλο deal μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη, που αφορά στην απόσχιση και μεταφορά 33 μεγάλων καταστημάτων της πρώτης σε κοινή εταιρία.

Σημειώνεται ότι οι όμιλοι Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη αναμένουν να δοθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη σύσταση της κοινής εταιρείας. Από τη συμφωνία αυτή με τη Σκλαβενίτης, η Μαρινόπουλος αναμένεται να λάβει περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 09 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.