ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JTI Hellas: Πρόταση για θέσπιση «φορολογικού ημερολογίου»

19:30 - 10 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
JTI Hellas: Πρόταση για θέσπιση «φορολογικού ημερολογίου»
Στο πλαίσιο του συνεδρίου η εταιρεία JTI Hellas, μέσω του Προέδρουβκαι Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Ηλία Ασημακόπουλου, παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη θέσπιση «φορολογικού ημερολογίου», με στόχο τη βιωσιμότητα της αγοράς και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Η πρόταση της JTI αφορά στην υιοθέτηση φορολογικού ημερολογίου μακράς πνοής, μια εφικτή και αποτελεσματική λύση για τη βιωσιμότητα της αγοράς μέσω του φορολογικού προγραμματισμού για τουλάχιστον 3 έως 5 χρόνια, με δεδομένη τη διατήρηση της φορολογίας στα ίδια επίπεδα τη φετινή χρονιά. Η πρόταση συνίσταται στην ύπαρξη προκαθορισμένου χρόνου υιοθέτησης των αλλαγών, με παράλληλη επανεξέταση της φορολογίας με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης και των Δημοσίων εσόδων και βεβαίως δημόσια διαβούλευση πριν τις όποιες αλλαγές

Σχολιάζοντας την πρόταση της JTI ο κ. Ασημακόπουλος είπε: «Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και την εμπειρία μας σαν εταιρεία που συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις ότι "ο φόρος σκοτώνει τον φόρο" καθώς και την πεποίθηση ότι οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση στη σημερινή φορολογία των καπνικών προϊόντων θα είναι καταστροφική, πιστεύουμε ότι η πρόταση της JTI για το "φορολογικό ημερολόγιο" και τον φορολογικό προγραμματισμό αποτελεί μια ρεαλιστική λύση.  Θα συμβάλει στη διασφάλιση των εσόδων του κράτους και του κλάδου καθώς και στηνπροβλεψιμότητα των αναγκών του καταναλωτή. Θεωρούμεότι, το άθροισμα τέτοιων λύσεων είναι αυτές που θα οδηγήσουν στη βελτίωση του οικονομικού μοντέλου και του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Με τον επίκαιρο τίτλο «Χρηστή Φορολογική Διακυβέρνηση -Εργαλείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης», το φετινό Tax Forum εστιάζει στις δομικές μεταρρυθμίσεις και παραμετρικές πολιτικές που θα επιτρέψουν την ανάδειξη της φορολογίας σε παράγοντα ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και ενίσχυσης την κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 10 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.